Vind die domme trut en gooi haar in de rivier kijken

 • Abonneren
 • Aandeel

Dan gingen we eerst blowen, en daarna de hele shit eruit stampen en aan de gordijnen hangen. Van het volksgericht op het eind werd ik behoorlijk somber. En als het op een buitenlandse server staat al helemaal niet meer.

De bamboeberen zelf werden alleen heel even getoond in een hangar op het vliegveld. Die zeiden: "We kunnen een filmpje wel van het internet halen, maar als het door iemand is gekopieerd kunnen we daar niks meer aan doen. De Bosnische politie spoort het meisje op, maar vindt haar te jong om te vervolgen.

Je film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. En hij heeft in Nino den Brave een mooie hoofdrolspeler, met zijn kwetsbare bravoure.

VICE: Hoeveel puppy's zijn er doodgegaan tijdens het maken van deze film? Is dat een trend. We leven nog niet zo lang met het internet, en er is tijd voor nodig om daar grip op te krijgen. Hoe bedenk je zoiets. En als je na een grappige scne iets ellendigs laat zien, dan komt dat extra hard aan.

 • Ik heb zelf nooit pups in een rivier geflikkerd, maar wel domme dingen gedaan.
 • Doordat ze een rode hoody draagt, die fel afsteekt tegen het groene bos, lijkt ze een horrorversie van Roodkapje. We hebben ze voor een paar miljoen geleased, in ruil voor meer handel en minder zeuren over onvrijheid.

Once Upon A Time... In Hollywood

De Bosnische politie spoort het meisje op, maar vindt haar te jong om te vervolgen. Hij verplaatst de handeling naar Nederland. Cameraman Paul Özgür gebruikte bijna geen lampen, waardoor de acteurs zich vrij konden bewegen op de set.

Er was wel schreeuwend gebrek aan goed beeld. Regisseur Ben Brand werd geboren in en woont in Amsterdam. Als je bij het Filmfonds iets wil indienen moet je minimaal op één groot festival hebben gestaan. Waarom wilde je daar een film over maken?

Vind je het jammer dat je film niet in de bioscoop uitkomt? Een beweeglijke camera volgt een even beweeglijke kluwen jongeren. Ik hoop dat dat nog lukt, ook voor mijn carrire!

Stills uit 'Vind die domme trut'! Hoe heb je die scne opgenomen waarin Lizzy de hondjes in de rivier gooit. En wat is volwassen worden. Dus ze stond daar wel met echte pups.

'Vind die domme trut en gooi haar in de rivier' bekroond

Het puberspel is niet altijd leuk voor iedereen. Doordat ze een rode hoody draagt, die fel afsteekt tegen het groene bos, lijkt ze een horrorversie van Roodkapje. Natuurlijk was het heftig wat er met die pups gebeurde, maar dat de hele wereld op zoek ging naar een dertienjarig meisje en haar wilde vermoorden, dat was veel heftiger.

Haar broer filmt de daad en zet de video op Facebook.

Je ziet veel niet-professionele acteurs de laatste tijd, ook met een knuffel. Het repetitieproces was vooral bedoeld om iedereen vertrouwd met elkaar te maken. Ik heb zelf vroeger met mijn beste vriend in een bejaardentehuis gewerkt, want wat je online zet heeft veel meer impact en gaat bijna nooit meer weg, bijvoorbeeld in American Honey en Home.

En wat is volwassen worden? En de vraag is of de film nog voor grote filmfestivals geselecteerd wordt als hij op tv is geweest.

Gisteren op 3

Dat vond ik een mooi compliment. In studeerde hij af aan de Filmacademie. En wat is volwassen worden? Als je bij het Filmfonds iets wil indienen moet je minimaal op één groot festival hebben gestaan.

 • Hoe regisseerde je hen?
 • Ze rennen achter elkaar aan, springen elkaar op de nek, slingeren elkaar rond.
 • Is dat een trend?
 • Die hebben het wel over het internet met hun kinderen, maar kinderen zetten nog steeds dingen online.

De camera draait wel richting de rivier, en daar hebben we later een 3D-model in geplakt! Moeten we er begrip voor hebben dat kinderen domme dingen op internet zetten. En als het op een buitenlandse server staat al helemaal niet meer. In verscheen er een filmpje op internet waarin een Bosnisch meisje puppy's in een rivier gooit. De meeste acteurs in de film hadden geen acteerervaring.

Een versie van dit artikel verscheen ook in NRC Handelsblad van 13 april Het repetitieproces was vooral bedoeld om iedereen vertrouwd met elkaar te maken.

Blijf op de hoogte van onze beste verhalen!

Als je bij het Filmfonds iets wil indienen moet je minimaal op één groot festival hebben gestaan. Ik sprak met Ben Brand over het gooien van puppy's, internethaat en het maken van films. Nee, nul natuurlijk. Hij is een echte vreetzak.

Bij het spelen van scnes schreeuwde ik opdrachten naar ze - zeg dit, doe dat - en dan moesten ze blijven doorspelen en niet naar mij kijken.

Het repetitieproces was vooral bedoeld om iedereen vertrouwd met elkaar te maken. Verder regisseerde ik zo min mogelijk.

 • Fredericus 26.09.2019 15:27

  Dat is speels, ruw liefdevol, maar er zit ook steeds een dreiging onder van seks en geweld.

 • Büsra 26.09.2019 01:38

  Een beweeglijke camera volgt een even beweeglijke kluwen jongeren. De film gaat vooral over de pogingen van de broer om stoer te zijn en erbij te horen.