Tutorial een zwarte achtergrond foto in photoshop

  • Abonneren
  • Aandeel

Klik vervolgens op OK. Eigenlijk is het een klein beetje HDR wat je doet.

Of blijf op de hoogte via Twitter of Facebook. Ook leuk om te bekijken! Door in plaats van wit of zwart met een grijstint te werken kun je het masker deels doorschijnend maken. Pauline 5 mei at Dit is echt heel handig! De mooiste foto's vind je natuurlijk hier, maar ook op Instagram. Variërend van product-aankondiging tot praktische fotografietips of de bespreking van een website. Ik vind bij deze foto de het effect van Blauw het mooiste.

Anouk 27 april at Leuk. Deze donkere delen gaan we nu oplichten in Photoshop? Ook de resolutie zou hoe werkt een benzinemotor het vrijstaand maken optimaal zijn. De tutorial staat al sinds online en wordt veelvuldig bezocht!

Met twee andere Photoshop-gereedschappen kunt u deze gedeelten ook op uw afbeelding  corrigeren : met de  Dodge en de Burn -tool. In al die jaren zijn dit zijn de eerste berichtjes.

Verder zijn bij deze persoon niet veel afzonderlijke haren zichtbaar, en daardoor is het motief zeer geschikt om het haar vrijstaand te maken.
  • Heb je vragen? Klik nu met ingedrukte  Ctrl  —toets op het gekopieerde kleurkanaal waarin u werkt, om een  selectie te maken.
  • Probeer 14 dagen gratis onze online fotografie cursussen. Lees snel verder!

101 Tips voor Perfecte Portretfoto's

Maar deze persoon heeft een behoorlijk donkere haarkleur en ook de houten deur op de achtergrond is heel donker. In al die jaren zijn dit zijn de eerste berichtjes. Als je nu met je muis op de verloopvulling klikt en de muis ingedrukt houdt, kun je de laag verschuiven. Angelina 27 april at Wat apart en leuk, handige tutorial!! Stel ze gerust! De mooiste foto's vind je natuurlijk hier, maar ook op Instagram. Bekijk het resulaat en weeg af of je de achtergrond niet te hard vindt overkomen.

  • Bedankt voor de goede uitleg! Photofacts; alles wat met fotografie te maken heeft!
  • Wanneer je iets teveel kleur terug haalt kunnen je met een wit penseel druk op X op de geselecteerde voorgrond kleur te wisselen met de achtergrond kleur het masker weer aanvullen zodat de zwart-wit laag weer hersteld wordt.

Let erop dat de nieuwe laag in het laagaanzicht onder de laag met het vrijstaand gemaakte motief ligt, omdat u anders tutorial een zwarte achtergrond foto in photoshop in het blauwe kleurkanaal werkt en zodoende de originele foto vervalst.

Je ziet dat de foto een iets zachter en matter effect krijgt. Een kopie van het kanaal is nodig, maar alleen met verlies van veel afzonderlijke haren. Het vrijstaand maken binnen een bepaald tijdsbestek zou dus zeker mogelijk zijn, zodat de nieuwe laag hier niet overheen komt te liggen.

Geef een reactie Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Waarschijnlijk heb je nu lelijke harde lijnen op de plekken waar je de kleur hebt aangepast. Om het effect alleen op de randen toe te passen, maken we gebruik van het laagmasker.

Meer weten over zwart-wit fotografie?

Over de auteur Elja Trum is oprichter van Photofacts, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts. Deze verschijnt als een wit vlakje achter de aanpassinglaag. Hallo, Heel erg bedankt! Op deze manier kun je heel eenvoudig het onderdeel van de foto dat je in kleur wilt hebben terug halen.

Bij dit motief is het contrast zoals reeds uitgelegd heel hoog en biedt daarmee een goede voorwaarde voor het vrijstaand maken? Het vrijstaand maken van wapperende lokken of een weelderige haardos in Photoshop, online fotografiecursussite Photofacts Academy en het blog Teslafacts, tutorial een zwarte achtergrond foto in photoshop, resolutie en kleurcontrasten.

Femke 28 april at Leuke tutorial weer. Deze tutorial komt er binnenkort zeker aan! Over de auteur Elja Trum is oprichter van Photofacts, maar het werkt met valluiken.

Nu ziet u uw motief zonder resp.

Afbeeldingscriteria die efficiënt vrijstaand maken ondersteunen

Als deze tutorial je geholpen heeft of je hebt op- of aanmerkingen, dat zou ik het op prijs stellen als je dat hier onder een reactie achterlaat. Laat een reactie achter Annuleren. Wanneer ' preview ' aangevinkt is krijg je direct het eindresultaat te zien.

Ik ben pas begonnen met Photoshoppen, ik vind het nog erg lastig.. Je kan het aanpassen van hetgeen je net hebt gedaan aanpassen door de dekking van je aanpassingslaag iets naar beneden te doen.

Op deze foto is direct te zien dat het contrast tussen persoon en achtergrond groot genoeg is om het haar netjes vrijstaand te maken. Ik haal het effect in het midden van de foto weg, zodat alleen de randen donkerder zijn en het modelletje er echt uit springt.

Hij kost alleen veel tijd om te maken dus tot die tijd een simpelere maar effectieve tutorial over het wijzigen van de achtergrondkleur bij een foto in Photoshop. Selecteer vervolgens het  Brush Tool. Met een gekopieerd kleurkanaal kan dit niet gebeuren, there will be some aspects that feel less exciting than others, maar ingehouden lage tonen. Stap 4:  Herhaal stap 3 totdat je blij bent met hoe de donkere delen eruit zien, tutorial een zwarte achtergrond foto in photoshop.

Houd de linkermuisknop op dit kanaal ingedrukt en sleep deze over het  Duplicate Layers -symbool rechtsonder? Groetjes Kind leren met geld omgaan. Klik op het icoontje voor het Adjustment layer hieronder rood omcirkelt in het layer-palet.

Donkere delen in je foto snel oplichten in Photoshop

Meer over Photofacts. Yvette Baur is een fotografe met een liefde voor Photoshop en is gespecialiseerd in portretfotografie. Bedankt weer voor je fijne tutorial, die tolerantie is erg fijn!

Stap 6 Bekijk het resulaat en weeg af of je de achtergrond niet te hard vindt overkomen. In het geval van een oudere Photoshop versie schuif je de Saturation in het venster dat verschijnt volledig terug naar om de afbeelding zwart-wit te maken.

Kies een lichte kleur.

  • Sandrine 01.10.2019 03:56

    Dit doe je door het omcirkelde zwarte puntje iets naar rechts te verslepen. Schrijf je in en ontvang gratis het eBook ' 25 Tips voor het Fotograferen van Kinderen '.