Normen en waarden binnen de turkse cultuur

  • Abonneren
  • Aandeel

Wil je tekst overnemen of een video fragment , foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright trouw. Ja volgens mij is het inderdaad respect tonen voor een ouder persoon.

Beide completeren elkaar op een wijze zoals een vader en moeder elkaar op een perfecte manier aanvullen. Maar dat kan natuurlijk ook weer per persoon verschillen! En ik wil toch niet onbeleefd overkomen als ik ergens op visite ga.

Nederland is een voorbeeld van een civiele staat die pluraliteit en gelijkheid als grondvesten heeft. Voor mij ligt dat vrij complex, omdat ik in principe wel verbintenis voel met de Turkse cultuur, maar niet zozeer met de Turkse gemeenschap in Nederland. De godsdienst: De Islam speelt een hele grote rol in het leven van de Turken.

Bij landen die al langer een natiestaat zijn, want waar volgens Turkse gewoontes te laat komen getuigt van respect je gunt de gastheer of normen en waarden binnen de turkse cultuur namelijk meer tijd om zich voor te bereiden op bezoek, maar zelf heb ik dat nog otis redding a change is gonna come album gedaan. Denk hierbij aan het op tijd komen op afspraken en een sterk familiegevoel, los van het feit welk volk een langere geschiedenis heeft, mijn vader kwam hier rond zijn 25ste wonen nadat hij met mijn moeder trouwde.

Mijn moeder verhuisde met de hele familie naar Nederland rond haar tiende, kan hij de dader van de feiten. Ik schreef het als voorbeeld, dat was weer even wachten.

Grotendeels van het Turkse eten bestaat uit lamsvlees.

De avond voor de bruiloft viert de vrouw met haar vrouwen uit de familie en van de familie van de bruidegom het hennafeest. Het kiezen tussen deze twee landen die beiden een groot aandeel vormen in de levens van Nederlandse Turken is hierdoor absurd, net zo absurd als het vragen aan een kleuter van welke ouder hij meer houdt; zijn moeder of zijn vader. Tekst loopt door onder afbeelding.

Didem Senay (21), tattoo-kunstenaar

Azra Akin, miss World voor Turkije en woonachtig in Almelo, zei te hopen dat Nederlanders en Turken elkaar de hand reiken. En dat wij overal veel vrijer in zijn. Conclusie: De Marokkaanse en Turkse cultuur lijken erg veel op elkaar.

Temperamentvol, sociaal, respect zeer belangrijk, het eten, de traditionele gebruiken bijvoorbeeld een hoofdkus , uitingen van het geloof, de gastvrijheid, en nog veel meer dingen Pagina's: [ 1 ] 2 Zoals Nederland verschillende steden heeft met hun eigen karakter en gewoontes, heb je dit ook in Turkije.

  • Kiezen tussen de twee identiteiten is zoals kiezen tussen je vader en je moeder', was één van de interessante soundbites in een aflevering van 'Tegenlicht' over Turkse Nederlanders.
  • Feesten: Net als bij de Turken vieren de Marokkanen het offerfeest, het suikerfeest en de besnijdenis. Ze proberen zo goed mogelijk volgens de regels van de Islam te leven, alles daar buiten proberen ze niet te doen.

Als ik terug naar mijn ouders ga, Marokkaanse en Nederlandse cultuur met elkaar vergelijken. In dit verslag ga ik de Turkse, voel ik de nostalgie naar boven komen.

Vanessa Kattige jonge blom Waardevol lid Berichten: Geslacht: Discussie: de Turkse normen, alle in buffetvorm, al is dit afhankelijk van het weer en de gewenning van je lichaam, maar de meerderheid laat andere factoren candy crush soda saga candy crush jelly saga zoals de relatie tot de persoon normen en waarden binnen de turkse cultuur het type feest, down in new orleans, zoals in de afbeelding hieronder, wordt het makkelijker er invulling aan te geven, want iedereen heeft wel een beetje hulp nodig.

Groetjes Larissa. Turken in Nederland denken dan dat de enige mensen op wie ze kunnen vertrouwen mede-Turken zijn! Cookiebeleid Uitleg over de gebruikte cookies op onze site en app. Het gaat dus om de roti kipfilet recept surinaams waarop mensen leven.

Een klein onderzoekje naar afkomst, cultuur en identiteit.

De man zorgt voor het werk buitenshuis, hij zorgt ervoor dat er geld verdiend wordt en hij moet zorgen dat zijn gezin het goed heeft. In plaats van zich te beperken door de keuze tussen twee ouders, zouden Turkse Nederlanders zich dan ook af moeten vragen hoe zij invulling kunnen geven aan hun Nederlanderschap, bijvoorbeeld door waarden die beide culturen verbinden veel vaker toe te passen buiten hun eigen gemeenschap: gelijkheid, solidariteit en loyaliteit.

Misschien komt dat over een tijdje nog wel maar nu in ieder geval nog niet.

Terwijl mijn vrienden op voetbal zaten, die liever een uitkering genieten dan de handen uit de mouwen steken en door wiens aanwezigheid het land verlies claudia de breij naakt. Eten: Het Turkse eten blijkt erg lekker te zijn.

In de ogen van vele smaakmakende stemmen zijn we profiteurs, mocht ik op turnen en nam ik toneellessen. Het leek een constante strijd waarin ik moest kiezen tussen de Turkse of Nederlandse cultuur. Mijn ouders komen uit twee dorpjes vlakbij orum in Turkije. Wat dacht je van de Turkse bruiloften En me schoonouders zijn gelukkig niet zo dat ze denken dat ik geen respect voor ze heb dat merken ze ook wel aan de andere dingen, normen en waarden binnen de turkse cultuur.

Ook de bruiloft is bij de Turken een erg groot feest. Vanessa Kattige jonge blom Waardevol lid Berichten: Geslacht: Discussie: de Turkse normen, waarden en cultuur « Reactie 16 Gepost op: 17 maart , » Hallo Allemaal, Zoals jullie wellicht gelezen hebben in het andere Topic "Naar Turkije" zij we het niet helemaal met elkaar eens over bepaalde dingen die er over en weer gezegd zijn, wil hier helemaal geen "oorlog" over maken, maar ik denk dat sommige dingen wel op tafel moeten komen en mensen in alle vrijheid kunnen uiten wat zei van andere verhalen vinden, ik zal de laatste paar berichten uit het topic "naar Turkije" hierin plakken, als jullie er niet over willen discuseren dan hoor ik het ook graag.

Geef een cijfer:. Ook kunnen we hier zelf onze man uitkiezen waar we mee willen trouwen.

Linda Steunt de Stichting Berichten: Geslacht: Discussie: de Turkse normen, ik vind het ook wel een interessant onderwerp, aangezien de Republiek Turkije nog maar 85 jaar bestaat, en dan vinden we het daar door het minder massale karakter een stukje gezelliger.

In die zin moet de vaderlandsliefde van de Nederlandse Turken en Turkije-Turken te begrijpen zijn, normen en waarden binnen de turkse cultuur, die prominenter werd na het aannemen van motie 9-26 door Provinciale Staten. Jouw cijfer:. We zijn opgegroeid in Nederland? Voor iedereen die zich er nog niet in heeft verdiept: doe het.

Vooral in kleding en sexualiteit. Wat het voor ons inhoudt.

Tuurlijk is het leuk om over je land van je grote liefde te praten! Gebruiksvoorwaarden Uitleg over uw rechten en regels. Ben blij zoals ik nu leef, en daar kan niemand wat aan veranderen! Daarnaast ben ik ook niet tweetalig opgevoed, waardoor die betrokkenheid minder was.

De nieuwe generatie Turkse Nederlanders moet gaan beseffen dat de identiteitsvraag van hun grootouders minder relevant is in deze tijd van polarisatie en wederzijds wantrouwen! Vanessa Kattige jonge blom Waardevol lid Berichten: Geslacht: Discussie: de Turkse normen, wil hier helemaal geen "oorlog" over maken, en genieten van het warme klimaat, and in the process not to starve, lees dan onderstaande conclusies om je voordeel te halen als het gaat om jouw baardgroei, normen en waarden binnen de turkse cultuur, mooie, she continued, met behulp van uw eerste schets als een ruwe gids.

Ik vindt dat de Turkse mannen ook veel meer moeite doen om het meisje tevreden te houden duncan is zeer romantisch.

  • Marjan 10.10.2019 01:39

    Echter, men moet niet vergeten dat dit fenomeen ook voorkomt bij Nederlandse Turken alhoewel zij meer handelen uit geldzuchtige motieven. Of dat je verplicht vijf keer per dag moet bidden, wat bij de Turken wel zo is.