Ik word ontslagen waar heb ik recht op

 • Abonneren
 • Aandeel

Voor ieder jaar dat je hebt gewerkt de eerste tien jaar krijg je dan één maand langer een WW-uitkering. Toon jouw profiel aan meer dan werkgevers die elke dag nieuwe kandidaten zoeken in onze database.

De maximale uitkeringsduur gaat sinds stapsgewijs omlaag, met een maand per kwartaal, tot die per uit 24 maanden bestaat. Op dit moment krijgt een WW-gerechtigde maximaal 29 maanden een WW-uitkering.

Verantwoordelijk Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Enerzijds kijk je uit naar je nieuwe job of andere vooruitzichte Zo kunnen wij onze jobs en tips nog beter afstemmen op jouw profiel. Besluit je het geld heel ergens anders voor te gebruiken, dan mag dat.

Of installeer op een mobiele telefoon of tablet de ontslag app van VAAN welke gratis verkrijgbaar is in de App-store. Houd er rekening meer dat over de ontslagvergoeding belasting wordt ingehouden. Arthur 21 en Maxim 22 sterven tijdens laatste nacht op reis De Rijksoverheid. Ik wil mij verder ontwikkelen binnen mijn huidige job. De billijke vergoeding is een vergoeding die je als werknemer kan krijgen bovenop je transitievergoeding.

Home » Nieuws » Ik krijg ontslag, waar heb ik recht op? Daarom is in de praktijk de wettelijke transitievergoeding vaak de ondergrens en wordt daarbij over een afkoopsom onderhandeld. Werkgever zegt de arbeidsovereenkomst op na toestemming van UWV : De wettelijke transitievergoeding wordt voldaan, er vanuit gaande dat de arbeidsovereenkomst minstens 2 jaar heeft geduurd.
 • Lees meer.
 • Lees hier meer over de  ontslagprocedures.

Ontslagen en vast contract

U heeft ook recht op een transitievergoeding als u zelf ontslag neemt of een tijdelijke arbeidsovereenkomst niet verlengt, vanwege ernstig verwijtbaar handelen of nalaten van uw werkgever.

Welke gevolgen heeft het ontslag voor uw ww-uitkering. Met deze tips kom je er weer bovenop. Restauranthouder achtervolgt en filmt tafelschuimers. Wij doen het voor je! Tot slot kan je contract eindigen door een beëindigingsovereenkomst, ook wel vaststellingsovereenkomst genoemd.

Volleybal 3. Na je ontslag zul je ook weer verder willen. Als je werkloos wordt, wil je natuurlijk ook weer snel aan de slag. Zo val je n Recht op transitievergoeding. Wij doen het voor je.

Recht op een vergoeding bij ontslag

In sommige gevallen kan je je pensioenopbouw na je ontslag laten doorlopen door rechtstreeks te betalen aan je pensioenuitvoerder. Meer informatie. Lees voor. De hoogte is afhankelijk van de totale arbeidsduur, je laatstverdiende salaris, je leeftijd en omvang van het bedrijf.

Oprotpremie Wat is een oprotpremie en heb je er recht op bij ontslag. Stopt de WW, of heb je een andere baan. Doe een online test en ontdek jouw interesses, kwaliteiten en motivatie. Heb je recht op een ontslagvergoeding. Let op, je kan niet zomaar door je werkgever worden ontslagen.

Meer informatie

Als je met wederzijds goedvinden uit elkaar gaat, moet er ook een transitievergoeding worden betaald. Maak snel een account aan. Verdien je meer dan dit bedrag per jaar, dan ontvang je maximaal een jaarsalaris. Hou hierbij in je achterhoofd dat er ook nog belasting betaald moet Hij valt financieel vaak lager uit, maar je hebt er wel bijna altijd recht op.

 • Als werknemer heb je in de meest ontslagsituaties recht op een transitievergoeding.
 • Dit kan wettelijk opgelegd zijn of vrijwillig aangeboden door de werkgever.
 • Transitievergoeding Pas op voor een ongunstige ontslagregeling!
 • Het kan slim zijn om dit niet zelf te doen, maar hiervoor een ontslagspecialist in te schakelen.

Denk aan een wachtgeldregeling of een variant daarop. Als je baas geen rechtmatige opzeggingstermijn voorziet, geen regionale opgave. Afspraken hierover worden vaak vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Je bent of wordt ontslagen, ik word ontslagen waar heb ik recht op. Dit geldt alleen als de werkgever kan aantonen dat het financieel uitgaande server kpn werkt niet goed gaat met het bedrijf.

Twee ervaringsdeskundigen deden het echt Hoe bereken ik mijn opzegtermijn. Vlaamse mama ontwerpt boekentassen die wereldwijd succes zijn. Welke stappen moet je zetten om ervoor te zorgen dat je geldzaken op orde blijven.

Als werkgever is het om ziek van te worden hoe zeer werknemers beschermd en bepampert worden! De transitievergoeding is een financiële vergoeding waarop een werknemer recht heeft die na een tweejarig dienstverband wordt ontslagen. We onderscheiden de volgende situaties: De werknemer neemt zelf ontslag zegt zelf op : Er wordt geen vergoeding voldaan.

Heb je recht op een ontslagvergoeding?

Bevat video Film 1. Wanneer je dit contactformulier verzendt, ga je akkoord met onze privacy verklaring. De bovenwettelijke uitkering is een soort compensatie voor het wegvallen van de wachtgeldregeling. Waarom Antwerpen cruciaal was in de overwinning op nazi-Duitsland.

 • Esad 13.09.2019 10:47

  De opzegtermijn gaat pas in de maandag volgend op de week waarin je het officiële bericht ontving en tot het einde van de opzegtermijn blijf je gewoon op post. Daarnaast is het zo dat uitkeringsgerechtigden relatief meer belasting betalen: ze hebben namelijk geen recht op de inkomensafhankelijke arbeidskorting.

 • Ingmar 12.09.2019 11:43

  Wij gebruiken cookies om je instellingen en voorkeuren te onthouden.