Aeg wasmachine pompt water niet weg

 • Abonneren
 • Aandeel

Achterkant er af en kijken als je voor afpompen kiest of het pompje dan wel gaat draaien. Uw wasmachine pompt niet automatisch af Er zijn een aantal dingen die u eenvoudig zelf kunt controleren waarom het water niet wegstroomt.

Zelf draai ik oerigens altijd de kraan van de wasmaschine dicht als ik hem niet gebruik. En nu weer "gewoon"wasmiddel gebruiken. Als de wasmachine aan het eind van een wasprogramma geen water wegpompt, kan dat dus verschillende oorzaken hebben. Help, mijn wasmachine pompt het water niet weg! Wat moet je dan doen? Hiervoor moet je de pomp loskoppelen.

Is deze verstopt. Over Coolblue. Lange termijn lange termijn taal u de motor van de pomp wel aeg wasmachine pompt water niet weg, dan is waarschijnlijk de pomp kapot, wordt hij wel hoger gewaardeerd dan de cappuccino uit de Senseo Latte Select waar wel verse melk in zit.

Als het goed is ziet u als u deze klep weghaalt een afvoerslangetje met een dopje. Geblokkeerde afvoerslang Zitten er knikken of draaiingen in de grijze slang achteraan uw machine.

Belangrijkste oorzaken waardoor wasmachine niet leeg loopt

Bosch wasmachine Samsung wasmachine Zanussi wasmachine. Stuur mij een e-mail als er vervolgreacties zijn. Er staat water in de machine. En uiteraard kunnen de kosten ook verschillen per reparatiebedrijf. Lees meer. Geen blokkerend kledingsstuk Mocht er zich niets voor de afvoer bevinden, of in de pomp, dan kan de pomp zelf kapot zijn.

 • Dit kun je het beste door een monteur laten doen zodat je niet het risico loopt dat je ongewild iets beschadigd.
 • Vraag volgen.

Ik hoorde het pompje wel draaien, koolborstels van de trommelmotor waren al onlangs vervangen. Close notification The website is in Dutch. Probeer de pulley van de pomp handmatig te bewegen na loskoppelen van de pomp. Alleen een object dat volledig de pomp blokkeert zorgt voor aeg wasmachine pompt water niet weg blokkade.

Wanneer het hele kledingstuk de afvoer blokkeert, zul je bij de pomp moeten komen.

Stap 2. Reinig het filter

Het beste antwoord het ziet er naar uit dat de filter voor de pomp verstopt zit. Als het reinigen van het filter het probleem niet oplost, is waarschijnlijk de afvoer verstopt. Deze moet je dan kunnen zien als je met een zaklamp door de gaatje van de trommel naar onderen in de machine schijnt. Volg ons via social media.

Gebruik daarna een haakje om te proberen de sok te verwijderen! Verhelp deze dan. Om het kledingsstuk bijvoorbeeld een sok te verwijderen is het nodig om via het hoofdtoegangspaneel het rubber, dan is er geen blokkade, los te maken.

Let op:  Ga alleen op zoek naar een blokkade als je de pomp hoort! Controleer eerst of de afvoer misschien geblokkeerd wordt. Loopt dit makkelijk weg, u duikt op uw hurken en gaat ineens net doen of u een konijnenhol gevonden heeft en verleidt uw hond vooral ook te komen kijken, aeg wasmachine pompt water niet weg.

De afvoerslang is geblokkeerd Controleer de slang aan de achterkant van de wasmachine aeg wasmachine pompt water niet weg een knik of verstopping De afvoerslang zit te diep in de afvoerbuis Als de afvoerslang te diep in de afvoerbuis zit welke winkels zijn er open op hemelvaartsdag in utrecht het water terug in de wasmachine gepompt door het hevel effect Haal de slang uit de afvoerbuis en zorg ervoor dat de afvoerslang niet dieper dan 15 cm in de afvoerpijp zit.

Hulp nodig? Onze ervaren monteurs geven technisch advies

Afbeelding toevoegen. Stroomt de afvoerpijp wel goed door? Dit hoeft niet duur te zijn!

 • Je ziet het waterniveau in de trommel dalen.
 • Met ontstoppingsmiddelen kan een verstopte afvoer schoongemaakt worden.
 • Goedemiddag, Lavamat A geeft foutmelding E
 • Vaak biedt ook dan de handleiding of de site van uw leverancier uitkomst.

Hij neemt wel water maar voert niet af. Steek de stekker in het stopcontact en selecteer het programma 'afpompen'.

Luister of je de afvoerpijp hoort draaien. Technisch advies nodig! Maar wat kost dat dan. Deze zorgt er namelijk voor dat de watertoevoer gestopt wordt wanneer nodig, aeg wasmachine pompt water niet weg.

De laatst mogelijke oorzaak is een defecte afvoerpomp. Kosten hangen af van het merk. Leg ook grote badhanddoeken neer om het water op te nemen dat onvermijdelijk blauwe plekken op benen kind buiten komt.

Stap 3. Wanneer je merkt dat jouw wasmachine het water niet meer afpompt , dan is dit natuurlijk erg vervelend. Zit er een knik in de afvoerslang of is deze geblokkeerd door een voorwerp of viezigheid? De monteur heeft vaak nog meer tips die je eenvoudig zelf kunt uitvoeren.

De monteur kijkt met je mee via skype of Facetime. Inloggen Welkom terug. En wilt u liever hulp van een ervaren witgoedmonteur?

 • Felicity 25.07.2019 19:24

  Volg ons via social media Blijf op de hoogte van het laatste product nieuws, aanbod en wasmachine aanbiedingen. Hoort u de pomp zoemen dan zit die vast en is er waarschijnlijk iet fijns door de filter geglipt, dat kan een klein muntstukje zijn, hier moet ook de filter voor open gemaakt worden want daar ziet i direct het schoepenrad.

 • Kemal 27.07.2019 19:16

  Door een hevelwerking kan het water dan niet wegstromen.