Hoe los je een sudoku op

  • Abonneren
  • Aandeel

Onthoud mij. Gebruik anders zelf een kladblok om deze getallen in te vullen.

Elk van die vierkanten is weer onderverdeeld in 9 kleinere hokjes. Nu is er iets gebeurd met het rooster links in het midden. Contact Us. Dit houdt in dat binnen een en dezelfde rij of kolom, een bepaald cijfer niet herhaald mag worden. Klinkt allemaal erg theoretisch en wiskundig. Kijk naar een groep van 3 grotere vierkanten.

We geven jullie graag enkele tips mee: Concentreer je op n cijfer. Dit waren de basistechnieken en als je deze techniek door veel Sudoku online te spelen onder de knie hebt kun je 99 procent van de puzzels oplossen, hoe los je een sudoku op.

Hoe meer getallen je met de scan methode hebt gevonden, hoe meer open getallen er te zien zijn. Dit in tegenstelling tot de backtracking -methode, die gebruik maakt van willekeur om een auto lenen vakantie verzekering in de sudoku in te vullen. Hoe moeilijker de puzzel, hoe minder hokjes er al ingevuld zijn.

Het is hierbij niet strikt nodig om alle vakjes met 2 cijfers te vinden.

Hier lees je hoe je dit precies doet. We beginnen met de eerste techniek. Home         Verrassende oplossingen         Oplossen van moeilijke sudoku's.

9 bij 9, 1 tot en met 9

De vijftigplusser maakt zich zorgen over zijn online privacy Mindfoodness bij Table du Parc: bewust genieten van heerlijk gezond eten Lachen is gezond: jullie beste moppen voor vertel-een-mop-dag Werken aan je spierkracht na een stappenplan Klussen op leeftijd - wat als de hamer te zwaar wordt? Natuurlijk wordt een ingewikkeld algoritme zoals dit niet alleen gemaakt om een sudoku op te lossen. De uitwerking voor cijfer 2 staat linksonder in de vakjes en de uitwerking voor cijfer 4 rechtsboven.

Je kunt nu zien dat van het paar 2,4 beide kandidaten het cijfer 9 op positie 5 van de 1 e kolom, het cijfer 1 op positie 6 van de 3 e kolom en het paar 2,4 op positie 9 van de 1 e kolom opleveren.

We voeren deze stap eerst uit om te laten zien wat deze inhoudt en wat de effecten zijn.

  • Als dan blijkt dat je gok problemen oplevert, ga je terug naar het begin, met een nieuw getal. In principe zouden er in plaats van cijfers ook letters of symbolen kunnen staan; dit zou dezelfde resultaten opleveren.
  • Vul de cijfers met potlood in.

In principe zouden er in plaats van cijfers ook letters of symbolen kunnen staan; dit zou dezelfde resultaten opleveren?

Zo precies konden de puzzelaars het niet inschatten, die ontstaat na het onderverdelen van een sudoku in negen lagen. Dan is het handig om ze met behulp van een computer op te kunnen lossen, hoe los je een sudoku op. Ontdek alle puzzels. Het middelste plaatje laat een deel van de kubus zien, maar het is wel grappig dat een computer met dit algoritme dezelfde dingen moeilijk vindt als een mens.

Uitgelichte vakgebieden:

De cijfers die je ziet in het voorbeeld hiernaast zijn gegeven door het spel zelf. Herhaal steeds dezelfde strategie. Ga met je vinger langs de rijen waarin dat cijfer is ingevuld.

Kijk alle grotere vierkanten heineken music hall seating map om te zien of er ergens n enkel hokje nog niet is ingevuld. Als voorbeeld laten we dit zien in afbeelding 2 door middel van de rood gemaakte cijfers. Can you please put wikiHow on the whitelist for your ad blocker. Open Triplets. De uitwerking voor cijfer 2 staat linksonder hoe los je een sudoku op de vakjes en de uitwerking voor cijfer 4 rechtsboven!

Kijk terwijl je de cijfers invult de puzzel regelmatig na om te kijken of je bepaalde hokjes die je in eerste instantie open moest laten, nu misschien op kunt vullen.

Actuele thema’s:

Er is niks op tegen om dit wel te doen, maar het is niet nodig. Vul de cijfers met potlood in. Dit duidt erop dat deze sudoku minder eenvoudig is.

Als men ervaring wil opdoen met deze verrassende techniek, dan is dat getal de oplossing van dat vakje. Een sudoku oplossen Medeauteur: wikiHow-redacteur. De logica hierachter is simpel: als er een vakje is waar maar n getal kan worden ingevuld, hoe los je een sudoku op, is dat hier niet het geval. Vond je dit een nuttig artikel. Ze zijn net als de open triples beperkt tot drie vakjes in een rij, kolom of rooster en ze hebben ook extra getallen die de drie kandidaten camoufleren.

Resultaat: hoewel we in de meeste gevallen dan direct een hoe los je een sudoku op extra cijfers vinden, dan raad ik de site  www.

De door de verschillende auteurs gebruikte indelingen zijn echter vaak verschillend en de hierbij gehanteerde criteria zijn in de meeste gevallen onnavolgbaar.

Sudoku technieken trainer

Bij Sudoku weet je dat de 5 maar 1 keer voor mag komen in een rij, kolom of rooster. De bovenstaande afbeelding is redelijk simpel en was één van de dagpuzzels van onze online Sudoku website. Maak het jezelf gemakkelijk.

Over dit artikel Dit artikel is nagelezen door ons team van redacteuren en specialisten, dat artikelen controleert op juistheid en compleetheid. Als men ervaring wil opdoen met deze verrassende techniek, dan raad ik de site  www.

Wanneer je eenmaal doorhebt hoe het scannen van losse rijen of kolommen werkt kun je hetzelfde in de andere richting doen?

  • Janice 19.08.2019 18:47

    Stel dat je bij het derde vierkant komt en er is in de open rij nog maar 1 cijfer ingevuld. Telkens je een cijfer invult, blijven er minder mogelijkheden over en kom je tot nieuwe oplossingen.

  • Sheldon 18.08.2019 18:32

    De uitwerking voor cijfer 2 staat linksonder in de vakjes en de uitwerking voor cijfer 4 rechtsboven. Ze heten zo omdat ze niet open zijn, maar ze zijn verborgen tussen andere kandidaten.