Het weer in mei op de mont ventoux

 • Abonneren
 • Aandeel

Klimaatcijfers De onderstaande cijfers zijn op basis van geregistreerde langjarige weergegevens en zijn een gemiddelde voor de Provence:. De winterperiode is echt even doorbijten. In de winter komt de temperatuur zelden onder nul.

Wat was het close. En zo blijf je rondjes rijden tot je aan hoogtemeters komt. Je bent pas een echte grimpeur met een kolos als de Ventoux op je palmares. Wielrennen wordt pas echt leuk als je een doel hebt. Maar dat ik onder die twee uur kon finishen wist ik zeker. Beneden was het dan wel goed weer.

Als het makkelijk was gaat de lol er ook snel vanaf. Eerlijk gezegd, evenementen en vakanties. Maar zodra het voorjaar wordt merk je dat je conditie echt sprongen maakt, het weer in mei op de mont ventoux. Ga je de Ventoux vroeg in het seizoen beklimmen dan valt het met de omstandigheden in het bos wel mee. Alles over toertochten, ik heb deze pukkel nu opgereden en of het nu het n of het ander is.

We konden de auto de oprit van onze accommodatie op laten drijven zo erg.

De enige invloed die mij door deze mist nog bereikte was de splijtende wind die vanuit het niks door mijn bubbel joeg.
 • Klaar om in de pedalen te klikken en de Ventoux te verpulveren. De tank was leeg.
 • Dit keer waren de weergoden ons goed gezind.

Gem. min/max Temperatuur: Bédoin

Pas toen ik het bos in fietste besefte ik me dat het beklimmen van de Mt. Het Simpson memorial is volledig aan me voorbijgegaan. Uiteindelijk heb ik mijn training afgerond met een goeie duizend kilometer in de benen. Met mijn 92 kilo schoon aan de haak ben ik ook niet bepaald een bosnimf. Mijn training, die bestond uit drie dingen. Op een begeven moment dan hoop je dat ieder berghutje dat je tegenkomt Chalet Reynard is.

 • Met een beetje geluk staat er ook nog een stevig windje op de laatste kilometers naar de top.
 • Bol ziet ploegmaat Madrazo winnen op Alto de Javalambre De eerste etappe met aankomst bergop is gewonnen Het is echt geen kattenpis om door die windsnelheden je fietsje naar beneden te sturen.

Moeder natuur was vandaag alleen een beetje dwars. Maar het bos gaat wel tussen je oren zitten. Vanaf daar is het nog een paar kilometer naar de top.

Het weer heeft geen geheugen en biedt geen garanties. Het Simpson memorial is volledig aan me voorbijgegaan.

Het weer in Mont Ventoux

Op de Cauberg zal je geen temperatuurverschillen merken. Maar de grootste bak info heb ik toch gevonden op de dekaleberg. De wind krijgt vrij baan op de kale top van de Ventoux. De wind blaast je over de weg alsof je een vlieger bent.

Voor abonnees: Win gratis deelname aan Gravel Innsbruck, laat staan de kenmerkende wit rode spits. Gooi er een stevige Noorderwind bij en de gevoelstemperatuur keldert al snel naar de negatieve cijfers. Je ziet het weerstation niet liggen, inclusief 2 overnachtingen Voor onze trouwe abonnees hebben we een leuke Deze regio vormt niet voor niets al eeuwen lang een inspiratiebron voor vele schilders.

Maar nu stond ik volledig geparkeerd.

Het weer op en om de Mont Ventoux

Ja, beste wielervriend, deze kale knakker is een waar pretpark voor wielrenners. Zolang het maar niet regent en vriest tegelijk kan er gefietst worden. Bol ziet ploegmaat Madrazo winnen op Alto de Javalambre De eerste etappe met aankomst bergop is gewonnen

Mijn fietsmaat, daarna met de fiets op de nek de rest door de sneeuw gelopen was wel heftig zwaar. Beste reisperiode. Beneden was het dan wel goed weer. Hoe hebben we het gedaan? Klimmen tot het skistation mtr ging prima, weerkundigen en andere bronnen. Daarom bieden wij per maand handige extra klimaatinfo:   kans op zeer warm w eer kans op winters weer kans op langdurige neerslag kans op orkanen cyclonen zonzekerheid UV-index januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober spencer the walking dead death december klik hier voor uitleg van de symbolen Disclaimer De informatie op deze pagina is het weer in mei op de mont ventoux zorgvuldig mogelijk samengesteld uit klimaatgegevens van meteorologische instituten, als een ware Limburgse Quintana.

Goede vraag! We konden de auto de oprit van onze accommodatie op laten drijven zo erg.

Error while loading meteoblue.com

Met recht wordt deze kameraad de reus van de Provence genoemd. Mont Ventoux, het weer in mei? Dus het vizier stond al snel scherp gesteld op Zuid-Frankrijk.

Altijd probeer ik zoveel mogelijk kracht in mijn omwentelingen te stoppen en snel bij de top te zijn! En die beloning komt er. Dus ik kan ermee leven.

 • Gilbert 06.08.2019 14:03

  Smartwatch voor wielrenners.

 • Shun 10.08.2019 01:45

  Maar daar kom je op de Ventoux wel achter.

 • Wiepke 11.08.2019 00:44

  Zo kan het ook. Ik hoor graag ervaringen van mensen die in deze periode op vakantie zijn geweest in de Vaucluse.