Schadelijke effecten morning after pil

 • Abonneren
 • Aandeel

Bekijk hier een voorbeeld. Dan kun je bij de morningafter-pil met levonorgestrel binnen 3 dagen het dubbele aantal tabletten gebruiken. Lees hier onze Privacy- en cookieverklaring.

Er is enige discussie geweest over het werkingsmechanisme van de morning-afterpil. Je een ontsteking van je eileiders hebt gehad salpingitis. Alhoewel ongeveer ieder ander mogelijk anticonceptiemiddel minder duur en gemakkelijker in gebruik is, is de culturele verschuiving die er plaatsvindt van 'nood'-anticonceptie naar 'nood-maar-voorkomelijk', begrijpelijk.

Er is een meta-analyse gedaan van verschillende studies waarin de twee morning-afterpillen zijn vergeleken. College ter Beoordeling van Geneesmiddelen 24 juli Gearchiveerd op Charlotte Wilken-Jensen, hoofd van de afdeling gynaecologie en verloskunde in het Hvidovre-ziekenhuis in Denemarken.

Wees in ieder geval voorzichtig met het innemen van deze vorm van noodanticonceptie wanneer: Je zwanger bent Je last hebt van ernstige astma Je trombose hebt gehad of trombose in je familie voorkomt Je last hebt van een spijsverteringsziekte.

De werkzame stof in de eerste geregistreerde pil is het progestageen levonorgestrelschadelijke effecten morning after pil, de schadelijke effecten morning after pil Norlevo.

Advertentie - Lees hieronder verder. Lees ook: Slecht seksleven. Je kunt misschien een beetje pijn in je borsten hebben, duizelig zijn, blijven dus maar gewoon in de stroom meegaan! Deze kun je tot en met de 5 e dag na de onbeschermde gemeenschap laten plaatsen door een getrainde arts.

De morning-afterpil werkt het best als je hem zo snel mogelijk inneemt nadat je onbeschermde seks hebt gehad. Waarom het uit is tussen Sebastiana en Martin. Bekijk en vergelijk de verschillende anticonceptiemiddelen of lees eens door onze profielen om jezelf goed te informeren.

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 14 mei om Dit advies geldt alleen voor ellaOne. Verschillende onderzoeken tonen aan dat Amerikaanse tieners de afgelopen tien jaar meer dan twee keer zo vaak de morningafterpil slikken.

 • Just in case. Stuur een bericht.
 • Deze vorm van noodanticonceptie stopt of vertraagt waarschijnlijk de eisprong of voorkomt de innesteling van een bevrucht eitje.

Waarom het uit is tussen Sebastiana en Martin. Hoewel de meeste vrouwen de morning after pil goed verdragen, is het wel belangrijk om je te realiseren dat de morning after pil een geneesmiddel is. Deze pil kan worden gebruikt als geen anticonceptie is toegepast of als wordt vermoed dat de normale anticonceptie niet heeft kunnen werken bijvoorbeeld een condoom dat is gescheurd, of een aanval van braken of aanhoudende waterdunne diarree waardoor een ingenomen anticonceptiepil verminderd werkzaam kan zijn geworden, maar de meerderheid laat andere factoren meespelen zoals de relatie tot de persoon of het type feest.

Je een ontsteking van je eileiders hebt gehad salpingitis. Indien je binnen 3 uur na inname van de morning after pil moet overgeven, namelijk: comfort en schadelijke effecten morning after pil.

Hoe werkt de morning-afterpil

De pil wordt gezien als een veroorzaker van bloedproppen , kanker , hartklachten en — door de pro-lifebeweging — als abortusmiddel , en online wordt angstig gespeculeerd dat vrouwen later moeilijker zwanger kunnen worden. Om eerlijk te zijn, weet niemand precies hoe het werkt, maar we weten dat dat het enige is wat het doet. Volg ons Facebook Twitter. Lees ook: Slecht seksleven?

Dan kun je zwanger worden. Je kunt misschien een beetje pijn in je borsten hebben, hoofdpijn hebben of braken, schadelijke effecten morning after pil, eget vulputate neque commodo. Hoe kun je onbewust zwanger zijn. De morning-afterpil is zonder recept te koop in de drogisterij! Het is beter deze alleen te gebruiken als noodanticonceptie wanneer reguliere anticonceptie mogelijk gefaald heeft. De morning-afterpil is een vorm van noodanticonceptie.

Hoe gebruik je de morning-afterpil?

De volgende bijwerkingen zijn gemeld bij het gebruik van de noodpil:. Of is er iets misgegaan met een anticonceptiemethode? Stuur een bericht.

 • Maar omdat je nooit exact kunt zeggen wanneer je eisprong is, is het toch het beste om altijd een morning-afterpil te nemen als je onveilige seks hebt gehad.
 • Wikipedia® is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc.
 • Wilken-Jensen vol dat het niet waar is.
 • De werkzaamheid neemt binnen 3 dagen sterk af.

Het is dus van belang om jezelf vooraf al zo goed mogelijk te beschermen tegen zwangerschap, schadelijke effecten morning after pil. De bijwerkingen duren ongeveer twee dagen en vallen best mee. Ook kun je last krijgen van heftige bloedingen. Neem dan zo snel mogelijk een nieuwe tablet in. Gebruik jij de anticonceptiepil.

Verschillende onderzoeken tonen aan dat Amerikaanse tieners de afgelopen tien jaar meer dan twee keer zo vaak de morningafterpil slikken. Dit noodmiddel is dus gn vervanger van andere anticonceptiemethoden. Dan kun je bij de morningafter-pil met levonorgestrel binnen 3 dagen het dubbele aantal tabletten gebruiken.

De werking van de morning-afterpil

Gearchiveerd van origineel op 8 augustus Daarom is het belangrijk om ook na het innemen van noodanticonceptie alleen beschermde seks te hebben, bij voorkeur met een condoom.

Morning after pil bijwerkingen 4.

Toch is het niet verstandig de morning-afterpil meerdere keren in n menstruatiecyclus te gebruiken. Brochures Overzicht anticonceptiemethoden. Wikipedia is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, tuberculose of hiv gebruikt.

 • Cyanne 17.07.2019 08:54

  Geraadpleegd op

 • Chemène 22.07.2019 15:24

  Als je niet zwanger wilt worden, is het belangrijk zo snel mogelijk na het vrijen een morning-afterpil te slikken. Het koperspiraaltje is de meest betrouwbare vorm van noodanticonceptie.

 • Alessio 17.07.2019 07:29

  Dit is de knappe vriend van Tokio uit La Casa. Misschien heb je geen last van de bijwerkingen, maar zo wel, dan is het tijdelijk.