Reizen naar sint petersburg tips

 • Abonneren
 • Aandeel

Dutch English. Toch kan van het ene naar het andere punt een behoorlijk stukje lopen zijn, zeker wanneer het koud is in de winter. Tip: Elke dag om 12 uur wordt er een kanonschot gelost vanaf de muur rondom de vesting.

Verblijf in een hotel dichtbij Nevsky Prospekt, dan zit je centraal bij vrijwel alle bezienswaardigheden. Ik mocht zelf niet mijn flesje water meenemen. En er is ook nog eens een museum dat de grootste kunstcollectie van de wereld bezit. Lees ook mijn tips over het bezoeken van het Hermitage. Het Hermitage, het bekendste gebouw in Sint Petersburg. Op maandag en dinsdag is het schip gesloten.

De kathedraal kreeg deze naam doordat het werd gebouwd op de plek waar tsaar Alexander Reizen naar sint petersburg tips in vermoord werd. Petersburg lijkt ook niet echt op Amsterdam hoor? Sint Petersburg is een van de steden met de mooiste bezienswaardigheden waar ik ooit geweest ben. Het ligt schuin tegenover het metrostation Zvenigorodskaya. Let op: Voor het bezoeken van Rusland heb je een visum nodig.

 • We ontmoeten de voormalig correspondent van het NOS -journaal bij Terrassa, een La Place-achtig restaurant dat uitkijkt over de imposante Kazan kathedraal. Houd er rekening mee dat de Hermitage op maandag gesloten is.
 • De meest bekende merken komen allemaal voorbij.

Witte nachten in indrukwekkend Sint-Petersburg

Entree tip: Ook bij het Russian Museum krijg je korting met je studentenpas. In de zomer kun je Peterhof bezoeken per boot vanaf St Petersburg. Dit geeft aan hoe mega groot het is. Een bezoek aan het Russisch Vodka museum is een echte aanrader.

Dit is de grootste orthodoxe kerk in Rusland en te herkennen aan de hoge gouden toren die boven de andere gebouwen uitsteekt. Je neemt best het bedrag voor de dag dat je denkt nodig te hebben of ietsje meer  in je portemonee en je overige centen steek weg die travel geldbeugel voor over je lichaam is ideaal.

Het hotel wordt beoordeeld met een 8,7 en de locatie zelfs met een 9,8. Je krijgt 3 verschillende soorten shotjes vodka met bij elke drank een typische Russische lekkernij. In dit bekendere stuk van de Nevsky Prospekt vind je onder andere:. Ik hoop dat je reizen naar sint petersburg tips aan mijn tips hebt en als je nog vragen hebt, dan hoor ik het graag. Vink dit vakje aan als je een vraag hebt en een reactie van mij verwacht. Het maken van verre reizen is mijn passie.

Een prachtig aangelegd park waar je heerlijk even kunt wandelen of zitten en eventjes kunt ontsnappen aan de drukte van de stad. Wanneer je de kerk binnengaat zie je dat deze is gevuld met maar liefst vierkante meter aan mozaiek. Het is een fijne 'instapstad' voor de beginnende Ruslandbezoeker.

Wil je geen gedoe en een taxi nemen vanaf het vliegveld. Bezoek je St Petersburg in de zomer, je kunt hier je kilometers wel maken ook als je niet eens alles ziet. Het is zo groot, dan is deze tuin bijzonder mooi. Dutch English. Het geeft middels artefacten en persoonlijke verhalen een kijkje in hoe de inwoners reizen naar sint petersburg tips deze stad deze roerige tijd hebben beleefd.

Wat te doen in Sint Petersburg

Gebouwd aan het begin van de 20ste eeuw als nagedachtenis aan de moord op tsar Alexander II, werd deze kleurrijke kerk met talloze torentjes geconstrueerd. Het ligt helaas buiten Sint Petersburg zelf maar het is absoluut de moeite waard.

In deze straat vind je verschillende bezienswaardigheden in Sint Petersburg. De stad werd in het begin van de dertiende eeuw gesticht door  tsaar Peter de Grote  en heeft sindsdien altijd geschitterd. Pin

Aan de Nevsky Prospect vind je deze kathedraal tegenover het Singer gebouw. Op het paleisplein staat ook de enorm hoge, niet te missen, ook als het gaat om meerdere kinderen. Leuk is dat dit museum ook op maandag open is als het Hermitage museum gesloten is.

Behalve dat je de imposante Izakkathedraal kunt bezoeken kun je ook de Colonnade beklimmen. Erg indrukwekkend. Let op: Voor het bezoeken van Rusland heb reizen naar sint petersburg tips een visum nodig. Het ontwerp is gebaseerd op de Sint-Pietersbasiliek in Rome.

24/7 kerken

Zeker voor het laatste stukje moet je geen hoogtevrees hebben, maar dan wordt je beloond met een prachtig uitzicht. Verblijf in een hotel dichtbij Nevsky Prospekt, dan zit je centraal bij vrijwel alle bezienswaardigheden. Art speaks where words are unable to explain.

Deze typische Russische kerk is de mooiste en kleurrijkste van de stad. Vooral de Hermitage lijkt me heel boeiend. Het is een heerlijk rustmoment in de stad. Nog n van die bezienswaardigheden in Sint Petersburg die je zeker niet mag overslaan: kathedraal van de Verlosser op het Bloed.

 • Daoud 02.08.2019 07:47

  Sint Petersburg is een van de steden met de mooiste bezienswaardigheden waar ik ooit geweest ben. Loop vanaf het paleisplein naar de Anichkov Brug en je passeert de vele bijzondere bezienswaardigheden op een afstand van maximaal 3 kilometer.

 • Juanito 31.07.2019 18:32

  Over Reisvlinder Contact.

 • Ginny 25.07.2019 17:14

  Omdat ook dit museum groot en populair is, is het aan te raden om het museum met een Engelstalige gids te bezoeken. Nog één van die bezienswaardigheden in Sint Petersburg die je zeker niet mag overslaan: kathedraal van de Verlosser op het Bloed.