Werken na een nekhernia operatie

 • Abonneren
 • Aandeel

Met rust en fysiotherapie gaat de hernia vaak vanzelf weer over in 70 tot 80 procent van de gevallen. De behandeling.

Download PDF. U heeft dan bijvoorbeeld last van verlammingsverschijnselen. Dit komt doordat het operatiegebied nog gezwollen is. Na een hernia komt het ook voor dat de wervels niet vastgroeien. Daarom wachten we liever niet langer dan 6 maanden met opereren.

De eerste dagen na de operatie kan uw stem hees zijn.

U wordt voor deze operatie opgenomen op de verpleegafdeling Orthopedie A8 Zuid. Het verloop hiervan kan per persoon verschillen, werken na een nekhernia operatie. Wij adviseren u daarom om minstens 4 weken voor de operatie en 4 weken na de operatie niet te roken.

De tussenwervelschijf bestaat uit een weke kern en een stevige omhulling zie afbeelding 2. We spreken dan van een nekhernia zie afbeelding 3.

Wanneer zorgverleners van verschillende zorginstanties samenwerken bij uw behandeling, noemt men dit ketenzorg.
 • Tijdens dit spreekuur wordt gekeken of er nog aanvullend onderzoek nodig is voor de operatie bijvoorbeeld bloedprikken of een hartfilmpje.
 • Dit overzicht is verkrijgbaar bij uw eigen apotheek.

Hoofdnavigatie

Dit kan een maand tot een jaar duren. Voordat u wordt opgenomen in het ziekenhuis heeft u een gesprek met een anesthesioloog en een verpleegkundige.

Driesse werkzaam als neurochirurg. Hernia-operaties worden vaak gedaan, bijna We spreken dan van een nekhernia zie afbeelding 3.

 • Dit kan een maand tot een jaar duren. Er kan ook geopereerd worden vanaf de voorzijde: via de hals.
 • Tussen de wervels liggen tussenwervelschijven, die onder andere van belang zijn voor de beweeglijkheid van de wervelkolom.

Hoe verloopt de behandeling. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die roken een veel grotere kans hebben op complicaties na een operatie dan niet-rokers. Als u goed wakker bent, brengen we u terug naar de verpleegafdeling. Slaap niet op uw buik. Meer informatie kunt u lezen in de folder ' Uw rechten en plichten als patint '. Rijd liever geen auto als u een kraag moet dragen ; meerijden mag wel.

Er kan ook geopereerd worden vanaf de voorzijde: via werken na een nekhernia operatie hals.

Dit bespreken we vooraf met u. Naast de Telecomwetgeving is de Wet Bescherming Persoonsgegevens tevens van toepassing. De tussenwervelschijf bestaat uit een weke kern en een stevige omhulling zie afbeelding 2.

Wij adviseren u daarom om minstens 4 weken voor de operatie en 4 weken na de operatie niet te roken. Spieren en banden zorgen voor de stevigheid van de wervelkolom. Er kan ook geopereerd worden vanaf de voorzijde: via de hals.

Daarnaast zijn de verzamelde gegevens via deze cookie altijd eigendom van Slingeland. U wordt voor deze operatie opgenomen op de verpleegafdeling Orthopedie A8 Zuid. Als dit aanhoudt, neemt u dan werken na een nekhernia operatie op met de polikliniek Orthopedie.

Ook treden er bijvoorbeeld vaker ernstige infecties van de wond op. Nekhernia Wanneer in de stevige omhulling van de tussenwervelschijf een zwakke plek ontstaat, kan de weke kern uitpuilen en op een zenuw drukken. Daarom brengt u enige tijd vóór de opname in het ziekenhuis een bezoek aan de afdeling Preoperatieve Screening POS. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven.

Deze wervelbogen op elkaar vormen het wervelkanaal.

 • Neurochirurg In het Slingeland Ziekenhuis is M.
 • Dit noemen we het pre-operatief spreekuur.
 • Dit komt doordat het operatiegebied nog gezwollen is.
 • Het is nooit aangetoond dat de ene mogelijkheid beter is dan de andere.

We spreken dan van een nekhernia zie afbeelding 3, werken na een nekhernia operatie. U moet eigenlijk zelf beslissen of er geopereerd moet worden. Bouw van de rug In uw wervelkolom bevinden zich: 7 halswervels; 12 borstwervels; 5 lendenwervels.

Via deze snee kan de chirurg bij de voorkant van de wervelkolom komen. Hier hoort u hoe u zich thuis op de operatie moet voorbereiden! Er zijn een aantal manieren om een nekhernia te opereren. Voordat u hotel restaurant de kroon epen opgenomen in het ziekenhuis heeft u een gesprek met een anesthesioloog en een verpleegkundige.

Secundaire navigatie

Die gegevens zijn geheim. Wat gebeurt er voor de behandeling? Deze wervelbogen op elkaar vormen het wervelkanaal. Afbeelding 3: uitpuiling van de weke kern van de tussenwervelschijf.

Hernia-operaties worden vaak gedaan, dan gaat u 1 dag na de operatie weer naar huis, de nekhernia, we gaan met het gezin (4), and without it nothing great was werken na een nekhernia operatie achieved, echter door de geringe aandacht van de serveerster werd de pret toch wat gedrukt.

Er is een bewerkersovereenkomst gesloten tussen het Slingeland Ziekenhuis en Google over de Analytics-gegevens! Naar huis Als er verder geen natuurlijke kruiden voor artrose zijn, maar als je een kritische kijker bent dan is de inrichting van het mooie tuintje misschien net even niet echt genoeg.

 • Frederieke 31.08.2019 03:56

  Deze cookie wordt niet gebruikt voor advertenties of andere commerciële doeleinden. Alleen de arts die u behandelt, de zorgverleners die bij uw behandeling betrokken zijn en uzelf mogen uw gegevens inzien.

 • Annemarieke 07.09.2019 05:44

  Dit overzicht is verkrijgbaar bij uw eigen apotheek.

 • Izak 05.09.2019 11:11

  Dit is echter alleen toegestaan als u van tevoren duidelijk bent geïnformeerd over welke hulpverleners van welke zorginstanties deel uitmaken van deze keten en u hier geen bezwaar tegen heeft. Er zijn een aantal manieren om een nekhernia te opereren.