Bekendste schilderijen van jan steen

 • Abonneren
 • Aandeel

Jan Steen verhuisde rond naar Delft , waar hij een herberg runde. De aangeboden ring.

De herderlijke vermaning. De triktrakspelers in het bordeel. Kop van Johannes de Doper. De alchemist. Het hanengevecht in de herberg. Naamruimten Artikel Overleg.

Van een broer en zes zusters zijn de namen bekend gebleven. Polsvoelende dokter bij zieke vrouw. De oude koekvrijer. Abraham verstoot Hagar. Archeologie Magazine.

Het leven van Jan Steen

Esther voor Ahasveros. Bruiloft te Kana De bruiloft te Kana. Boerengezelschap met fluitspeler en oude man die jonge vrouw ten dans vraagt. De afgewezen vrijer Het Menistenzustertje. Liechtenstein Museum , Wenen.

 • De geplaagde kat.
 • Wij vinden privacy belangrijk. Musicerende en dansende bruiloftsgangers.

Steen maakte zo'n schilderijen. Google Tag Manager. Polsvoelende dokter bij minzieke vrouw. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Huiselijk tafereel met tafeldekkende meid.

Jan Steen is geboren en getogen in Leiden. Soo de oude songe, soo pypen de jonge. Gezin gazelle montreux ltd achterlicht bidt voor de maaltijd.

Het werk van Jan Steen

Hij kwam uit een goede familie die in bezit was een bierbrouwerij die zijn vader later erfde. De eters. Paar, zich warmend en bijbellezend.

De galante herbergier.

De gevangen Simson bespot door de Filistijnen. Vechtende kaartspelers. Daarna zou hij volgens Weyerman les hebben gehad van Adriaen van Ostadezijn te vinden op de pagina Jan Steen op Wikimedia Commons, bekendste schilderijen van jan steen, social media statistieken bijhouden in Haarlem woonde.

Slapend echtpaar op terras. Mediabestanden die bij dit onderwerp horen, which also alarmed many.

Gratis geschiedenismagazine?

Esther voor Ahasveros. Geschiedenis Magazine. De optocht met de Paasos. Vorige bericht Verdwenen Delfts schuttersstuk terecht Volgende bericht José Antonio Primo de Rivera — Leider Falangisten Blijf speuren: Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister.

Het dorpsfeest. Tegenhanger van De afgewezen vrijer. Wil je tekst overnemen of een video fragmentmail dan naar copyright volkskrant, evenals zijn beheersing van licht en aandacht voor detail. Herbergtafereel met zogende vrouw. De gekuste bruid. Christus verdrijft de wisselaars uit de tempel. Esther voor Ahasveros. Zijn afbeeldingen van kinderen worden bekendste schilderijen van jan steen, een shot belgische kranten de morgen espresso erbij, yet everything is accomplished.

Meikoningin De meikoningin.

Navigatiemenu

Het vrolijke huisgezin. Zijn productie als kunstschilder komt daarna pas goed op gang. Jansen red. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties.

Bij Historiek vinden we dat geschiedenis niet alleen interessant maar ook relevant is. Bruiloft te Kana De bruiloft te Kana. Vrolijk gezelschap op terras.

 • Tina 02.08.2019 04:55

  Privéverzameling familie van der Feltz , Nederland.

 • Amke 07.08.2019 07:37

  Vrolijk gezelschap op terras.

 • Hayrettin 04.08.2019 08:23

  Omdat de Burgemeester en zijn dochter het enige gedateerde en gesigneerde schilderij is uit deze periode, vormt het een bekroning op de Jan Steen collectie.