Wanneer waterpokken niet meer besmettelijk

 • Abonneren
 • Aandeel

Het is voor je kind fijn om zonder luier te slapen, omdat hij door het schuren van de luier extra jeuk krijgt. Waterpokken ontstaan dooor het Varicella zostervirus.

Hoe erg het ook jeukt. Over GGD Groningen. Heeft u contact gehad met iemand met waterpokken of gordelroos? De incubatietijd is twee tot drie weken. In totaal duren waterpokken ongeveer 10 dagen. Hoewel waterpokken in de meeste gevallen een onschuldige kinderziekte is, kan het in enkele gevallen gevaarlijk zijn of tot soms ernstige complicaties leiden.

Kleine kinderen hebben natuurlijk de neiging om de blaasjes open te krabben. Maar wat zijn waterpokken eigenlijk. Er zijn middeltjes die de jeuk minder kunnen maken. Vogel tips voor een gezonde lifestyle. Gezond leven in harmonie met de natuur. Na twee weken zijn de verschijnselen voorbij.

Uw kind mag naar school of het kinderdagverblijf.

Famme Navigation

Toelichting Heeft u nog een suggestie of opmerking? Meer informatie vindt u op de website van het RIVM. Weet je niet zeker of je ooit de waterpokken hebt gehad, kun je dit laten controleren. Besmetting heeft daar waarschijnlijk al plaatsgevonden vóór het ontstaan van de blaasjes. Laat het washandje goed met badwater vollopen en knijp het washandje met havermout dan uit.

Bekijk alle artikelen. Meestal zonder ernstige gevolgen.

 • Heeft u als kind waterpokken gehad? Wanneer je ziek wordt krijg je vaak eerst last van koorts of hangerigheid.
 • Downloads Video file high definition Publicatiedatum: MP4

Waterpokken blijft besmettelijk totdat alle blaasjes een korstje hebben. Geen waterpokken gehad Heeft u als kind geen waterpokken gehad. Het is een kinderziekte: de meeste kinderen hebben het gelukkig gehad voor hun zevende jaar.

In golven wanneer waterpokken niet meer besmettelijk er steeds weer nieuwe vlekjes, maar wordt soms voorafgegaan door een aantal dagen koorts en hangerigheid. Het verloop: van rode bultjes tot korstjes Hoe zien waterpokken eruit. Waterpokken is een acute infectieziekte die wordt veroorzaakt door het Varicella zostervirus Herpes zoster. Waterpokken begint meestal plotseling, bultjes en blaasjes. Met dank aan thuisarts, wanneer waterpokken niet meer besmettelijk.

Wat zijn waterpokken?

U kunt van waterpokken erg ziek worden en bijvoorbeeld een longontsteking krijgen. Pak een washandje, vul deze met havermout en hup touwtje eromheen binden. Bel wel als:. Een laatste tip: zorg ervoor dat uw kind zich niet krabt.

Neem dan contact op met uw huisarts:? Bent u zwanger. Neem dan contact op met uw huisarts:  als u nooit waterpokken hebt gehad en niet tegen waterpokken bent ingent als u tekenen van waterpokken krijgt: jeukende vlekjes, blaasjes en korstjes. Uw kind kan koorts hebben, hangerig en ziek zijn. Soms zitten de waterpokken zelfs in de mond of bij de ogen of vagina, wanneer waterpokken niet meer besmettelijk.

Deze inenting vaccinatie betaalt u zelf.

Inhoudsopgave van deze pagina

Je kind voelt zich echt niet lekker. Inhoudsopgave van deze pagina. Lees hier alles van Libertje Bosma.

 • Drink een van deze theetjes en je bent zo in dromenland!
 • Villages Nature nabij Parijs.
 • Nee, laat je kind liever niet zwemmen met waterpokken.
 • Deel deze pagina.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van wanneer waterpokken niet meer besmettelijk website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Wat zijn de symptomen van waterpokken, wanneer waterpokken niet meer besmettelijk. Na de besmetting duurt het 14 tot 21 dagen voordat de eerste huiduitslag optreedt. Gordelroos is niet besmettelijk. De korstjes zijn na 10 dagen verdwenen. Lees hier alles over waterpokken bij baby's ; je twijfelt of als je het niet vertrouwt; je merkt dat je kind steeds zieker wordt; de koorts na drie dagen niet weggaat; je kind niet of te weinig drinkt; je kind steeds buitenlandse track en trace omzetten je kind suf wordt; je kind benauwd wordt of heel snel gaat ademen; je kind blijft huilen of gaat kreunen; de huidskleur van je kind grauw wordt; je zwanger bent en vroeger geen waterpokken hebt gehad en niet gevaccineerd bent.

In het kort In het kort Bijna elk kind krijgt een keer waterpokken. Kom naar onze tuinen.

Waterpokken in het kort

Gezondheid Kind en opvoeding Gezond op reis Seksualiteit. Neem dan contact op met uw huisarts:  als u nooit waterpokken hebt gehad en niet tegen waterpokken bent ingeënt als u tekenen van waterpokken krijgt: jeukende vlekjes, blaasjes en korstjes.

Doe een washandje vol met havermout en doe daar een elastiekje om, om het dicht te maken.

Reageer op artikel:. Het verloop van waterpokken is meestal hetzelfde: waterpokken begint meestal met hangerigheid, verhoging of lichte koorts tot 39C? Waterpokken kun je eigenlijk niet voorkomen! De volledige genezing van de littekens duurt langer.

 • Henricus 09.07.2019 09:27

  Vraag de huisarts dan om advies.