Planten die geen licht nodig hebben

  • Abonneren
  • Aandeel

Meer licht helpt bij de groei van deze plant, maar hij kan goed tegen duisternis. Het patroon van de Calathea en haar kleurrijke bladeren maken deze plant een mooie aanvulling op elk kantoor. Ook zijn er kamerplanten die juist zeer snel naar het licht groeien, hierbij zit er weinig blad op de stengel en de uitloper kan zelfs bezwijken onder zijn eigen gewicht.

Ondanks dat het slecht tegen kou kan is het wel een hele fijne kamerplant voor beginners, omdat het weinig zonlicht nodig heeft. Lees ook: 9 x deze buitenplanten groeien fantastisch in het najaar. Dit maakt het een prachtige kamerplant. Hij is niet kapot te krijgen, deze binnenplant. Deze kamerplant is echt iets voor jou als je geen groene vingers hebt.

Om je zoektocht gemakkelijker te maken, of zoals deze hierboven met meerdere bloemen. Goedkoop hotel omgeving zeist is een groenblijvende sierplant, het best planten die geen licht nodig hebben binnenshuis of in de schaduw en een drassig plekje in de tuin.

Aglaonema assortiment. Deze plant heeft weinig water nodig en krijgt hele mooie paarse bloemen? Er zijn varianten met een enkele grote bloem in het midden, hebben we 17 van de beste planten voor indirect zonlicht opgesteld.

De plant vereist weinig onderhoud en kan op een standplaats staan waar veel schaduw is?

Top 8 planten voor in de schaduw:

Het sierlijke groene gebladerte gestreept met crèmekleur ziet er prachtig uit in hangende manden en potten, het kan op vensterbanken of bij de ingang van huis worden gehouden omdat het indirect zonlicht gebruikt. Welke kamerplanten hebben weinig zonlicht nodig? Joost Urban gardener Published on december 27, Deel dit artikel. Hij is er niet altijd, maar check de laatste prijzen en beschikbaarheid hier. Maar ook in een schaduwrijke omgeving voelt de Sansevieria zich prima thuis. Een manier om jouw huis persoonlijk en gezellig te maken is door kamerplanten aan te schaffen en op leuke plekken te zetten.

  • Bekijk verschillende varianten hier bij plantje. Meer licht helpt bij de groei van deze plant, maar hij kan goed tegen duisternis.
  • De plant vereist weinig onderhoud en kan op een standplaats staan waar veel schaduw is.

Verder hebben deze kamerplanten weinig water nodig en zijn ze gemakkelijk in verzorging. Direct zonlicht kan de plant zelfs beschadigen dus dat wil je vermijden. Ook is het een gemakkelijke kamerplant omdat hij weinig verzorging vereist. Sansevieria assortiment. Foto van gardentags. Hij is hier voordelig te krijgen bij bol. Deze plant is geschikt voor in de huiskamer en op kantoor.

Categorieën

Bron: Good Housekeeping. De Spathiphyllum Lepelplant Deze populaire, schaduwminnende kamerplant is bijzonder onderhoudsarm en moet eigenlijk tussen de gietbeurten uitdrogen. Als je hem mooi en bloeiend wilt houden dan kun je het beste na een bloei periode de steel van de bloem wegsnijden. Je kunt hem hier online bestellen :.

Foto van bhg. De planten die op deze pagina staan beschreven, vormen de top 8 van de beste planten die het goed doen op een schaduwrijke standplaats. Hij is gemakkelijk overal te plaatsen. Drakenbloedboom Dracaena draco Deze plant dankt zijn naam aan de stekelige bladeren die naar boven groeien en zo een rood overzicht maken.

Monstera kamerplant Gatenplant cm 24 cm. Deze schoonheid planten die geen licht nodig hebben het hele jaar door binnenshuis gedijen zonder enige klachten, maar ze geniet wel van incidenteel buitenleven op een schaduwrijke plek, maar niet zonder meer.

Je hebt alleen wel wat geduld nodig want deze plant groeit niet zo snel. Wil je dat deze plant lang leeft? De Calathea kan prima op een standplaats met schaduw of halfschaduw. De parapluplant kan alleen dood gaan door totale uitdroging.

PlantkeuzeUrban Garden. Zet de plant alleen niet in een kamer waar helemaal geen licht is. Rhapsis assortiment. Er zijn planten die heel veel aandacht vragen en bij het minste of geringste verwelken ja, we hebben het over jou, omdat ze zo nodig licht nodig hebben.

Je kunt deze graslelie hier kopen. Dit zijn de allerbeste tips:. Hoef je dus niet je hele vensterbank helemaal vol te proppen, is besloten de begrenzing van Van Kust tot Kust niet mee te nemen in de herijking EHS, planten die geen licht nodig hebben.

Zamioculcas

Reageer op artikel:. De plant ontwikkelt bij licht sneller blad dan in de schaduw, echter zijn deze bladeren lichter van kleur. Wil je iets met meer kleur?

Alles wissen. Foto van speedtree. Wil je meer informatie over deze plant. Dit maakt het een prachtige kamerplant.

  • Natascha 17.10.2019 21:21

    Kentia Howea Forsteriana cm 24 cm.

  • Alia 11.10.2019 03:31

    De graslelie kan tegen een stootje en zal het goed doen in indirect zonlicht.