Hoe maak je een goede samenvatting van een boek

  • Abonneren
  • Aandeel

Sommige mensen zijn daarom geneigd om maar zo veel mogelijk over te schrijven uit het boek en zo compleet mogelijk te zijn. Mart wiljedatechtweten. Inloggen Aanmelden.

Is het verhaal logisch? Wanneer je een tekst uit het boek samenvat, probeer dan niet dezelfde woorden te gebruiken als gegeven zijn, maar vertaal een stuk tekst in je eigen woorden. Je kunt er dus maar beter goed in worden! Maak er een logisch verhaal van door de delen die je gemarkeerd hebt te verbinden.

Inhoudsopgave Zoek uit welke stof je moet leren Lees de tekst één keer zorgvuldig door Markeer het belangrijkste Breng structuur aan in je samenvatting Maak slim gebruik van Word Vat per hoofdstuk samen Maak een begrippenlijst per hoofdstuk Voeg aanvullende informatie toe Controleer de samenvatting Schrijf in je eigen woorden.

En vooral doorgaan. Iemand tips. Neem niet Klakkeloos de gemarkeerde tekst over. Dit is het voorbereidende werk bij het schrijven van een samenvatting. Het is gratis en je krijgt: Maak direct een profiel aan.

Verdien honderden euro's per maand door samenvattingen te verkopen.

Zo kun je het overzicht bewaren en kun je gemakkelijker de juiste pagina terugvinden indien je de tekst in het boek nog een keer wil lezen. Als je deze niet accepteert, dan kan het zijn dat de site niet naar behoren werkt. Skip to content. In de hoofdtekst staan vaak overbodige dingen, zoals voorbeelden en anekdotes, die niet terug mogen komen in je samenvatting.

Maar hoe maak je die nu? Mart hoi 2 jaar geleden Antwoorden. Laatste artikelen.

Daar zijn richtlijnen voor nodig! Je eigen woorden zijn vaak beter dan de woorden uit de tekst. Je kunt er ook voor kiezen om letters te gebruiken. Verdien honderden euro's per maand door samenvattingen te verkopen. Onze website maakt gebruik van cookies om het gebruik en functionaliteit te waarborgen van deze website.

Zo werkt Mr. Chadd

Voorkom herkansingen en haal hogere cijfers met de beste samenvattingen geschreven door jouw medestudenten.

Optimaal gebruik maken van Scholieren. StinkGinger Je stinkt 1 jaar geleden. Markeer de belangrijkste woorden en zinnen uit de tekst.

Stappenplan Het scheiden van hoofd- en bijzaken en het schrijven van een samenvatting kan op ontelbare manieren. Sterre ik heb net 2 nieuwe grote schriften gekocht maar weet eigenlijk niet voor bed and breakfast televisieprogramma vakken ik een samenvatting kan schrijven.

Gratis profiel aanmaken. Zo voeg je steeds een stukje toe aan je samenvatting. Controleer de samenvatting Check of de belangrijkste informatie in de samenvatting staat!

Dát is mijn talent!

Maak een begrippenlijst per hoofdstuk Met een klein beetje geluk zit er per hoofdstuk een begrippenlijst in je boek en kun je deze begrippen zo overnemen. Het enige wat we daarnaast nog kunnen doen is je heel veel succes wensen! Sluit venster Contact Neem contact met ons op.

Studeren met Stuvia.

Je formuleert de hoofdzaken uit een tekst in je eigen woorden en laat de bijzaken achterwege. Voetbal Bij alinea 4 staat ze moeten en een globaal idee hebben van de inhoud van het boek 4 jaar geleden Antwoorden. Telefoon Voorbeelden hiervan zijn:. De geleide samenvatting schrijf je aan de hand van richtlijnen!

Zoek vooral naar zinnen die een alinea samenvatten. Zo maak je het overzichtelijk en zie je meteen waar je het over hebt. Het is verstandig om deze te bekijken en zorgvuldig door te nemen.

Zoek uit welke stof je moet leren

Wanneer speelt het verhaal zich af? Goed stuk Stuk delen. Het lijkt simpel, maar dat is het lang niet altijd: zorg dat je neutraal blijft. Hierdoor krijg je overzicht.

Je kunt bij ons nu gratis theorie examen oefenen voor het CBR Een goede samenvatting geeft een mooi kort overzicht van de belangrijkste punten en brengt structuur aan door bent hoofd- van bijzaken te scheiden. Verdeel de tekst dan eerst?

  • Bink 04.10.2019 19:51

    Schrijf in je eigen woorden Wanneer je een tekst uit het boek samenvat, probeer dan niet dezelfde woorden te gebruiken als gegeven zijn, maar vertaal een stuk tekst in je eigen woorden. Vermeld in je samenvatting over welke paragraaf of welk hoofdstuk de tekst gaat waarover je schrijft.