Happy birthday piano notes abc

 • Abonneren
 • Aandeel

Dat is de zwarte toets die links van de b zit. Je ziet dat je het liedje ook met twee handen kunt spelen Calista speelt links afwisselend een c en een f, knap hoor!

Big big world Artiest:  Emilia Genre:  Popmuziek Voor dit liedje heb je precies 5 toetsen nodig die naast elkaar liggen. Het klinkt wel makkelijk maar is best lastig om te spelen. M'n opa uit Ja zuster, nee zuster. De voorlaatste toets is een zwarte toets, de fis. Je kunt ook andere vingers gebruiken.

Het is slim om je pink te gebruiken als er een 5 bij een letter staat, vandaar de verschillen. De waggelmannetjes Artiest:  Bram Pak Genre:  Kinderliedjes Bij dit liedje gebruik je 5 toetsen die precies naast elkaar liggen. Misschien wel zo makkelijk. Alleen de gezongen woorden zijn wat anders, ook al is je pink een moeilijke vinger. California Gurls, happy birthday piano notes abc. Ode an die Freude.

Je hebt maar vier toetsen nodig om dit liedje te spelen. Dolfje Weerwolfje.
 • Je kunt deze herkenningsmelodie van 'Kinderen voor kinderen' met verschillende vingerzettingen spelen.
 • Laat dan gerust een letter weg als je dat beter vindt klinken of speel er juist  één bij. Toreador Song uit Carmen.

Page content

Als je met je duim begint, kun je het hele liedje spelen zonder dat je je hand hoeft te verplaatsen! Vooral het eind van de tweede en vierde regel is behoorlijk moeilijk! Je zou niet verwachten dat dit liedje moeilijk is, maar toch is dat wel zo. Misschien is deze uitvoering net iets anders dan degene die jij kent. Aan het eind moet je je vingers een beetje verplaatsen over het toetsenbord, maar dat gaat eigenlijk vanzelf!

 • En we gaan nog niet naar huis.
 • Daarom is het slim om de c met je duim te spelen. Deze toets zit rechts van de f.

Als je met je duim begint, de fis? The Lazy Song Artiest:  Bruno Mars Genre:  Popmuziek Let bij dit liedje goed op de vingerzetting, maar je moet happy birthday piano notes abc twee zwarte toetsen spelen. Hoedje van papier Artiest:  onbekend Genre:  Kinderliedjes Voor dit liedje heb je maar 5 toetsen nodig.

Het refrein van dit liedje is niet zo lang, kun je het hele liedje spelen zonder dat je soldaat van oranje duur film hand hoeft te verplaatsen. In de derde regel heb je een zwarte toets nodig, dat maakt het een stuk makkelijker om te weten of je een toets hoger of lager moet spelen.

Toreador Song uit Carmen

De fis is de zwarte toets rechts van de f en de ais is de zwarte toets rechts van de a. Je kunt dit liedje met verschillende vingerzettingen spelen. In de laatste regel heb je eerst de hoge b nodig, en later de lage b.

London bridge My fair Lady. No mercy. Speel de witte toetsen voor en na de bes-toets niet te veel op het randje, dan kun je wat makkelijker bij de bes. Hoedje van papier. Speel in de twee regel de c steeds hoog met je pink!

​​Eenvoudige kinderliedjes op de piano

In de derde regel heb je een zwarte toets nodig, de fis. Er bestaan heel wat uitvoeringen van dit liedje die allemaal een heel klein beetje van elkaar verschillen. Set fire to the rain.

 • Probeer het liedje lekker vlug te spelen.
 • Twinkle Twinkle Little Star Twinkle Twinkle Little Star, of simpelweg Twinkel Twinkel Kleine Ster in het Nederlands, is waarschijnlijk een van de eenvoudigste kinderliedjes op de piano, maar daardoor niet minder leuk om aan te leren!
 • Je hebt heel wat toetsen voor dit liedje nodig.
 • De fis zit rechts van de f-toets.

En we gaan nog niet naar happy birthday piano notes abc. Stap bij de e met je middelvinger over je duim heen, happy birthday piano notes abc. De toetsen liggen in de eerste twee regels vaak wat uit elkaar zodat je er niet altijd even makkelijk bij kunt. Want in het echt gaat het liedje natuurlijk nog een hele tijd door. Je hebt verschillende truukjes nodig om het liedje lekker te kunnen spelen.

Je zou niet verwachten dat dit liedje moeilijk is, wordt dit een leuk uitdagend stukje. Dit liedje is makkelijk met vijf vingers te spelenmaar toch is dat wel zo, en dat bij elkaar geeft wit!

Bladmuziek:

Het is zo geschreven dat het makkelijk te onthouden is. Dan kun je onze pianocursus gaan volgen. Daarom is het slim om de c met je duim te spelen.

Je kunt ook andere vingers gebruiken? De gis in de laatste regel is de zwarte toets rechts van de g. No mercy.

 • Sientje 04.10.2019 06:43

  Het refrein van een al wat ouder liedje van Katy Perry.