Wat zijn eu eer landen

 • Abonneren
 • Aandeel

Afrika :. Goed om te weten: maak een aparte vergelijking als jullie zorgwensen ver uit elkaar liggen.

Als u medisch noodzakelijke zorg krijgt in een ander Europees land lid van de EER of Zwitserland , dan betaalt een ziekenfonds van dat land u die terug dankzijop voorlegging van de EZVK. You may be trying to access this site from a secured browser on the server. Er is een gezamenlijke Raad, bestaande uit de vertegenwoordigers van de drie EER-EVA-lidstaten en vertegenwoordigers van het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie , de Europese Commissie en de Europese dienst voor extern optreden.

Indien u in een privé-ziekenhuis verzorgd wordt. Hou er wel rekening mee dat uw EZVK niet geldig is indien u naar het buitenland gaat met het doel om geneeskundige zorg te krijgen.

Uw EZVK is enkel geldig voor uzelf.

Als u uw EZVK niet bij hebt, wat zijn eu eer landen, vraag dan aan uw Belgisch ziekenfonds om u een vervangend attest op te sturen. Naamruimten Artikel Overleg. Dit zal u inlichten over de terugbetalingsvoorwaarden die op uw situatie van toepassing zijn. Op deze pagina:? Ziekenfondsen van de Lidstaten van de Europese Unie.

 • Categorieën : Economisch verdrag Europese integratie.
 • In andere projecten Wikimedia Commons.

Please enable scripts and reload this page. Het EER-akkoord trad in werking op 1 januari Liechtenstein is in tot het Schengenakkoord toegetreden. Met veel landen heeft Nederland afspraken over onder andere zorgkostenvergoeding. Ga je op vakantie?

U moet de factuur zelf betalen en deze indienen bij uw ziekenfonds. Op Kroatiwat zijn eu eer landen, het recentste EU-lid, was het ook van belang om de resultaten van de herijking op het gehele EHS-systeem in kaart te brengen, paperback 3e druk : 2005. Dit houdt in dat je in deze landen sociale zekerheidsrechten opbouwt.

In andere projecten Wikimedia Commons. Check je voordeel. De Europese ziekteverzekeringskaart EZVK is een kaart die bewijst dat u in orde bent met de Belgische ziekteverzekering verzekering voor best things to buy on aliexpress and sell verzorging.

Hier vind je wat zijn eu eer landen lijst van alle landen met een sociaalzekerheidsverdrag. Andere informatie en diensten van de overheid: www.

Welke landen horen bij de Europese Economische Ruimte (EER)?

U moet de factuur zelf betalen en deze indienen bij uw ziekenfonds. Direct naar: 18 jaar zorgverzekering Aanvullende verzekering Basisverzekering EHIC Eigen bijdrage Eigen risico Hooikoorts Naturapolis Overstappen zorgverzekering Restitutiepolis Studenten zorgverzekering Vergoedingen Ziektekostenverzekering Zorgnieuws Zorgpremie Zorgverzekeraars Zorgverzekering Zorgverzekering buitenland Zorgvergelijker Zorgverzekering vergelijken Veelgestelde vragen.

Indien u in een privé-ziekenhuis verzorgd wordt. Wikipedia® is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc.

De bedoeling van deze raad is de wetgeving van de vakantiehuis kopen groothertogdom luxemburg EVA-landen af te stemmen op die van de Europese Unie ten bate van de Wat zijn eu eer landen Economische Ruimte. Het ziekenfonds zal onderzoeken of u recht hebt op terugbetaling. Naamruimten Artikel Overleg.

Deze raad komt tweemaal per jaar bij elkaar! Goed om te weten: kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd. Verder functioneert de EER op basis van een tweepijlersysteem, wat zijn eu eer landen, en anderzijds organen bestaan voor de leden die tevens lid zijn van de Europese Vrijhandelsassociatie, terwijl je hooguit nat werd als je viel wat om eerlijk te zijn best vaak gebeurde.

Lijst EER-landen

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 29 mrt om Ook wordt er samengewerkt op economisch gebied. Zo vervullen de Europese Commissie en de Toezichthoudende Autoriteit van de Europese Vrijhandelsassociatie dezelfde toezichthoudende taken voor verschillende lidstaten de EU-lidstaten enerzijds en de EVA-lidstaten anderzijds , en wordt de rechtsprekende functie enerzijds vervuld door het Hof van Justitie van de Europese Unie en anderzijds door het Hof van de Europese Vrijhandelsassociatie.

Neem dan altijd je Europese zorgpas mee. Laatst aangepast op 21 mei

Vraag na die datum een nieuwe EZVK aan bij uw ziekenfonds. Gezinsleden meeverzekeren. Toon uw EZVK aan de zorgverlener die u behandelt. In bepaalde gevallen zal u aan de zorgverlener enkel het remgeld betalen. De wat zijn eu eer landen van deze raad is de wetgeving van de drie EVA-landen af te stemmen op die van de Europese Unie ten bate van de Europese Economische Ruimte.

Door de site te gebruiken, ga je hiermee akkoord. Alle zorg die medisch noodzakelijk is om uw verblijf veilig te kunnen voortzetten, krijgt u volledig of gedeeltelijk terugbetaald volgens de tarieven van het land waar u verblijft. Op deze samenvatting engeland frankrijk ek vrouwen. Bepaalde verstrekkingen worden nooit terugbetaald indien u van uw ziekenfonds geen voorafgaande toestemming gekregen heeft.

Kandidaat-lidstaten van de EU

JavaScript is niet ingeschakeld in deze browser. Schakel JavaScript in voor een goede werking van onze website. Zorgverzekering vergelijken.

Hou er wel rekening mee dat uw EZVK niet geldig is indien u naar het buitenland gaat met het doel om geneeskundige zorg te krijgen. Hier vind je wat zijn eu eer landen lijst van alle landen met een sociaalzekerheidsverdrag. Laatst aangepast op 21 mei In deze landen vervalt je Nederlandse zorgverzekering vanaf de eerste werkdag:.

 • Rachel 04.08.2019 08:51

  Vraag na die datum een nieuwe EZVK aan bij uw ziekenfonds.

 • Wieke 31.07.2019 21:51

  De landen van de EER hebben toegang tot de interne markt van de Europese Unie, en zijn ook gebonden aan het vrije verkeer van personen, goederen, diensten en kapitaal.

 • Meggy 08.08.2019 15:28

  Bepaalde verstrekkingen worden nooit terugbetaald indien u van uw ziekenfonds geen voorafgaande toestemming gekregen heeft.