Raspberry pi internet radio with lcd

  • Abonneren
  • Aandeel

Ook wil ik graag dat hij zodra er spanning op de Pi komt dat hij na het booten direct dat ene station gaat afspelen. Is er ook een manier om de music box binnen een bestaande installatie op mijn pi te installeren?

Er bestaan heel wat usb-audiokaarten die door de Pi ondersteund zijn. Zoals bij alle Raspberry-Pi-projecten beginnen we met het installeren van een besturingssysteem. Ik heb echter 1 vraag. Wat denk je? What is the best way to get good audio quality. Als de problemen daarmee niet zijn opgelost, vindt u hier meer informatie.

Er volgt dan een e-mail met instructies om je wachtwoord opnieuw in te stellen. Resolving icecast. Wil je meer weten over het gebruik van cookies en hoe wij hier mee omgaan. LIRC bleek niet standaard mee genstalleerd te zijn… Deze heb ik handmatig toegevoegd!

Heel dom, maar ik zag het icoontje met het speakertje rechts boven!

Als de problemen daarmee niet zijn opgelost, vindt u hier meer informatie. Hierdoor wordt nu een Terug-knop weergegeven en door te klikken op het Kodi-logo gaat u naar het startscherm.

Step 2: Setting up your Raspberry Pi

Ik zou nu graag de muziek van op mijn laptop streamen naar de Pi. We hebben je een e-mail gestuurd! Your email address will not be published. Geef een reactive: Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Er zijn voorbeelden op internet te vinden die niet werken! De sourcecode kun je  hier ophalen. Mail verplicht.

  • In afwachting op uw reactie…. Doorloop hiervoor de onderstaande stappen: Activeer de SPI functionaliteit in de configuratie: sudo raspi-config Ga naar Advanced Options, selecteer SPI en activeer de optie en sluit raspi-config af.
  • Nu een paar zaken waar ik tegenaan liep: In eerste instantie kon ik de kaart in het geheel niet bereiken.

Goed dit wetende kon ik teksten op het display krijgen en vervolgens ook de schakelaars uitlezen. Deze hobby-isten club trouwens ook radioamateurs heeft hele handige, waaronder een SPi User Interface opsteek print, ga ik naar huis. I have Occidentalis installed in my machine? Er zijn nog wel wat meer aanpassingen. Het inloggen is niet gelukt.

01 Pi MusicBox

Of moet ik het op een andere manier doen? Python programma   inetradio. Probeer het op een later tijdstip nogmaals. Wat denk je?

Volg de instructies en je kunt al aan de slag met ontvangst. Hoe vind ik deze map nu terug op mijn Pi. Nog 1 vraagje: Nu is het zo dat als de Raspberry opstart dat ik daarna via de terminal de radio moet starten.

Om met de PiFace te kunnen communiceren hebben een speciale Python library nodig, dan kunnen we installeren met behulp van het commando:! Is het mogelijk de raspberry pi internet radio with lcd automatisch te laten starten.

Componenten voor dit project

Voor de goede order, volg de instructies op de hierboven gelinkte sites. Het is erg leuk om met een RPi te kunnen spelen en er ook nog iets nuttigs mee te doen. Er is een e-mail verstuurd naar. Daarnaast zorgen cookies ook voor inzichten in hoe onze site presteert.

De URL's van alle Nederlandse radio stations kun je terugvinden op listenlive.

Het enige wat je moet doen, is het image op de SD-kaart van je Pi installeren. Je bent radioman of niet. Plaats de aanraakpen in de linkerbovenhoek om te bepalen raspberry pi internet radio with lcd er nog kalibratie nodig is. Colofon       Privacy       Contact       Over ons. Vind ik leuk: Like Laden…. Here is the instructions on how I created the radio station list:! Toggle navigation.

Koen-vervloesem

Dit script wert samen met de xmms2 player. Is het te doen, of wordt het een ramp? Om de audiostreams te kunnen afspelen hebben we een media player nodig, in het script maken we gebruik van mplayer, deze installeer je met het commando:. Bijna klaar!

Deze hobby-isten club trouwens ook radioamateurs heeft hele handige, waaronder een SPi User Interface opsteek print, een soort autoexec. Als je zojuist een account hebt aangemaakt probeer dan in te loggen. Het zou inderdaad makkelijk zijn om bij opstart een opgegeven zender of programma op te starten, Well.