Planten rond de vijver

 • Abonneren
 • Aandeel

Bekende moerasorchidee die een grote aantrekkingskracht heeft op de plantenliefhebber. Grassoort voor een zonnige standplaats. Osmunda regalis - Koningsvaren.

Sommige planten worden erg hoog en maken schaduw. Beschrijving Japanse iris voor natte of wat drogere standplaats. De plant is familie van de nachtschade en giftig. Droge oeverplanten Home Plant. Beschrijving Mooie aardorchidee.

Symphytum officinale - Smeerwortel? Eventueel kun je hottuynia ook in een mandje worden gezet. Door een verkeerde standplaats of voedingsbodem gebeurt het helaas nogal eens dat de planten het laten afweten. Hoogte cm. Een wat ieler bloeiende, planten rond de vijver, maar niet minder mooie soort voor een vochtige standplaats.

Hoogte 50 - 60 Diepte N. Lychnis flos-cuculi - Koekoeksbloem.
 • Darmera gedijt het beste op een licht beschaduwde plaats.
 • Hildavw Een mooi randplantje is ook de Heuchera.

Planten voor vochtige grond

Wel is het mogelijk de soort door uitzaai te behouden. Anders dan randplanten staan de oeverplanten over het algemeen niet altijd continu met hun wortels in het water. De roodachtige bloemen verschijnen in maart april voordat de bladeren te voorschijn komen. Dicht vederkruid Myriophyllum aquaticum Door deze plant als randplant op een diepte van 10 cm onder water te zetten groeit hij niet met zijn blad onder water zoals Myriophyllum spicatum die bij de zuurstofplanten genoemd werd.

Frisgroen blad en blauwe bloemen in augustus september. U zou het moerasvergeet-mij-nietje kunnen proberen.

Wat zou evt mooi zijn en ook kunnen. De randjes van de vijver zouden flagstones worden. Beschrijving Roze-paars geaderde bloemen, planten rond de vijver. Ecolatten, de ecologische randafwerking. Droge oeverplanten Dit zijn over het algemeen planten die goed in wat drogere grond groeien maar wel graag met hun wortels het water bereiken. Beschrijving Een zeer opvallende wit-groene bladkleur van een blauwbloeiende iris!

Ouders snappen ook nooit niks.

Tuinen voor het echte leven

Beschrijving Japanse iris voor natte of wat drogere standplaats. Snoekkruid, Pontederia cordata. Ze verschijnen in de zomer in rood, roze of witte kleur. Waterdiepte cm.

Zeer grote solitairplant waarvan de bladeren wel 3 meter hoog kunnen worden en een ruimte beslaan van wel 4 meter? De roodachtige bloemen verschijnen in maart april voordat de bladeren te voorschijn komen. Zoeken op Beschrijving Een opvallende paars met gele randen bloeiende kievietsbloem. Beschrijving Opvallende bladplant voor een schaduwrijke plaats met zeer decoratieve witte nerven, planten rond de vijver.

Tuinadvies > Vijver & zwembad

Geeft deze varen een humusrijke voedingsbodem in een vochtige omgeving. Bletilla striata Alba - Japanse orchidee. Beschrijving Blauw-wit gevlekte bloemen.

 • Beschrijving Niet of weinig woekerende moerasplant voor natte of vochtige standplaats.
 • Hoogte 30 - 50 Diepte N.
 • Plant hem eventueel aan als moerasplant en steek zo nodig het teveel af.
 • Winters beschermen.

Beschrijving Zeer decoratieve grassoort met groen-geel geblokte bladeren? Bloemen in kleuren varierend van wit naar lila of paars. Een opvallende paars met gele randen bloeiende kievietsbloem. Kruipend plantje voor een vochtige standplaats. De lichtroze bloemen staan prachtig in schermen bijeen.

Hoogte 50 - 70 Diepte N. Het is ook een bekende planten rond de vijver waarvan de bloemen een gele en de wortels een bruine individuele reis vietnam cambodja geven.

Voeg een reactie toe

Hoogte 10 - 40 Diepte N. Potentilla anserina - Zilverschoon. Beschrijving Voor een echt vochtige standplaats in de zon of halfschaduw met bleek-roze bloemetjes van april tot juni. Prachtige oeverplant met zwavelgele bloemen op soms wel 90 cm hoge stelen.

Plant lisdodden in een gesloten bak in de vijver om woekeren van hun scherpe wortels in te tomen, planten rond de vijver. Beschrijving Vleesetende plant voor een natte standplaats in een zure voedingsbodem. Voor een echt vochtige standplaats in de zon of halfschaduw met bleek-roze bloemetjes van april tot juni.

 • Rubina 05.10.2019 05:27

  Penningkruid Lysimachia nummularia Penningkruid is een laagblijvende bodembedekker die zich naast de vijver, in vochtige grond, mooi over de vijverrand laat draperen.