Mies van der rohe paviljoen

 • Abonneren
 • Aandeel

De magische fontein van Montjuïc Plaça de Carles Buigas, 1. Mies van der Rohe Paviljoen. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 20 jun om

Twee decennia later, in , begon een groep van architecten onder de leiding van Oriol Bohigas — hoofd van de stedelijke dienst voor ontwikkeling in Barcelona — met de reconstructie. De onyx- en marmerplaten zijn in openboekvorm, dat wil zeggen haaks op de structuur doorgezaagd en als het ware opengeklapt, op de wanden verwerkt.

Info Ligging In de buurt Foto's. Hij ontwierp voor dit paviljoen ook de designklassieker, de Barcelona-stoel. Civiele techniek en bouwkunde.

Service inloggen veelgestelde vragen contact adverteren vacatures disclaimer. Het dak van het paviljoen bestaat uit een dunne plaat. Dus besloot het gemeentebestuur van Barcelona in om het te reconstrueren. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties.

Door de materialiteit van het gebouw te verwijderen, hopen de twee het historische belang van dit aspect van het gebouw in twijfel te trekken.

De plaats van het paviljoen werd gekozen door Ludwig Mies Van Der Rohe zodat het naar het paleis leidde. Labels: architectuur , barcelona , bezienswaardigheden , montjuïc. De magische fontein van Montjuïc Plaça de Carles Buigas, 1.

Barcelona Paviljoen Mies van der Rohe op de Montjuïc

Maar het feit dat het gebouw zo nauwkeurig nagebouwd is, is op zichzelf al een interessant gegeven. Tourist Information Guide. E-mailadres: [email protected]. Het eenvoudigst is de metro naar España te nemen. Het huidige gebouw is een reconstructie van het oorspronkelijke paviljoen. De werken begonnen in en de reconstructie, volledig gebaseerd op het oorspronkelijk ontwerp en met gebruik van dezelfde materialen, werd ingehuldigd in

 • Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren.
 • Er werd gebruikgemaakt van grote uitkragingen en smalle stalen kolommen met kruisvormige doorsnede. Geen opmerkingen:.

Het werk aan de reconstructie begon in en werd beindigd in In de jaren was Duitsland een trendsetter in internationale architectuur met Mies van der Rohe als een van de boegbeelden?

De algemene inkomprijs bedraagt 4,50 euro maar personen jonger dan 18 jaar hebben gratis toegang. Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren. Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse, mies van der rohe paviljoen.

Paviljoen van Wereldtentoonstelling 1929

De reconstructie werd neergeplant op de exacte locatie van het origineel en het werd opgetrokken in hetzelfde soort marmer. Wat interessant is, is te proberen het door de ogen van iemand te zien die het zag toen het net gebouwd was in - een gebouw dat compleet uniek was en een nieuw architecturaal tijdperk inluidde. Om die reden werd in , op initiatief van Orial Bohigas en in samenwerking met het Stadhuis van Barcelona, de idee gelanceerd om het gebouw opnieuw te construeren op de originele plek.

Mies Van Der Rohe stond erop dat er slechts twee stoelen in het paviljoen geplaatst werden - tronen voor de koning en koningin van Spanje.

Aan het eind van quiche lorraine opwarmen oven tentoonstelling in werd het gebouw ontmanteld en de delen werden terug naar Duitsland verscheept om in andere gebouwen gebruikt te worden. Een reactie posten.

In bouwde Mies van der Rohe het Duits paviljoen voor de wereldtentoonstelling van dat plaats vond op de Montjuc-heuvel, mies van der rohe paviljoen. Meer informatie over het gebruik van cookies. Als een grondleggend symbool van modernistische architectuur is het voor velen het belangrijkste gebouw van Barcelona. Het weer in Barcelona. Categorien ontwerp techniek business producten thema's events.

Blogarchief

De stichting bestaat nog steeds en is een non-profitorganisatie voor het promoten van moderne architectuur. Ludwig Mies van der Rohe. Het paviljoen wordt gesierd door het beeld Der Morgen van Georg Kolbe.

 • Dus besloot het gemeentebestuur van Barcelona in om het te reconstrueren.
 • Ook klein woningbouwplan moet getoetst worden op stikstof.
 • De Barcelona stoel is een van de enige objecten in het gebouw.
 • Mijn favoriete blogs.

Als een grondleggend symbool van modernistische architectuur is het voor velen het belangrijkste gebouw van Barcelona. De platen delen het paviljoen in verschillende ruimtes in die in elkaar lijken over te vloeien. De Barcelona stoel is een van mies van der rohe paviljoen enige objecten in het gebouw. Zie de categorie Barcelona-Pavillon van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp. Verborgen categorien: Wikipedia:Lokale afbeelding anders dan op Wikidata Wikipedia:Commonscat met lokaal zelfde link als op Wikidata Wikipedia:Cordinaten op Wikidata.

In bouwde Mies van der Rohe het Duits paviljoen voor de wereldtentoonstelling van dat plaats vond op de Montjuc-heuvel, mies van der rohe paviljoen. Het dak van het paviljoen bestaat uit een dunne plaat. Het paviljoen ligt rechts van het paleis van Barcelona.

Wat vind je terug in dit artikel?

Het werk aan de reconstructie begon in en werd beëindigd in Het beeld werd ontwerpen als deel van een set, naast een andere genaamd 'Avond'.

Het beeld wordt meervoudig weerspiegeld in het glas, het water en de marmeren wanden.

Info Ligging In de buurt Foto's. De platen delen het paviljoen in verschillende ruimtes in die in elkaar lijken over te vloeien. Civiele techniek en bouwkunde!

 • Deveny 12.08.2019 20:13

  Deze kaart is copyright-geregistreerd en -beschermd en mag niet worden gekopieerd. In andere projecten Wikimedia Commons.