Klimaat nieuw zeeland noordereiland

  • Abonneren
  • Aandeel

In het westen van het Zuidereiland regent het meer dan in het oosten, dit komt door de ligging van het gebergte de Zuidelijke Alpen. Kijk voor mogelijkheden om je reis naar Fiji in te vullen bij onze Fiji bouwstenen. De prijs is inclusief vlucht, camperhuur en eerste overnachting.

Central Otago en het binnenland van Canterbury Mackenzie Basin de nauwste Nieuw-Zeeland moet continentaal klimaat , in het algemeen droger mede als gevolg van wind föhn en minder direct gewijzigd door de oceaan. Nieuw-Zeeland ligt aan de andere kant van de wereld. Hierdoor zijn de UV-stralen van het zonlicht erg sterk, zelfs als het bewolkt is. Vanaf wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. Van maart tot en met mei is de herfstperiode in Nieuw-Zeeland, die de mooie herfstkleuren van de natuur kent.

Het veroorzaakte het schip Zuleika aan de grond lopen in de buurt van Cape Palliser, met het verlies van 12 levens en zware overstromingen.

Blenheim op het zuidereiland en Whakatane in het noorden zijn de zonnigste plaatsen. Recent studies van Victoria University hebben aangetoond dat de regionale klimaten zwaarst getroffen waren aan de kust Otago en Southland. Het grootste deel van Nieuw-Zeeland heeft uren zon per jaar. De South Island is een beetje koeler, met maximum temperaturen rond C F, worden deze niet openbaar gemaakt! Klimaat nieuw zeeland noordereiland reis is fox sport eredivisie live vlucht en camperhuur.

Toch zijn de zomers van het Zuidereiland overdag gemiddeld warmer dan de vochtige zomers van het Noordereiland. Het weer in Nieuw-Zeeland kan onverwacht snel veranderen.

In het westen van het Zuidereiland regent het meer dan in het oosten, dit komt door de ligging van het gebergte de Zuidelijke Alpen. Nieuw-Zeeland heeft een gematigd zeeklimaat, waarbij een verschil is tussen noord en zuid. Begin in de lentemaanden bijvoorbeeld in het noorden om geleidelijk met het goede weer mee naar beneden te zakken. In het westen valt gemiddeld meer regen dan in het oosten, dit komt door de hoge bergketens die in het westen liggen.

De dominante temperatuur invloed hier was de relatieve warmte van de zee naar het zuiden van Nieuw-Zeeland tijdens de Middeleeuwse warme periode MWP. Zelfs het regenrijke westen haalt nog zonuren per jaar. Meer dan mm regen viel in 24 uur.

Lees dus nog even door. Het veroorzaakte het schip Zuleika aan de grond lopen in de buurt van Cape Palliser, met het verlies van 12 levens en zware overstromingen! Precipitatie klimaat nieuw zeeland noordereiland in mm. Onderstaande tabel geeft de gemiddelde temperaturen in Nieuw-Zeeland weer en is handig voor het samenstellen van je kofferinhoud:. De zonnigste plaatsen zijn Blenheim op het Zuidereiland en Whakatane in het noorden, klimaat nieuw zeeland noordereiland.

In het oosten is het droger en vind je hier minder groen; perfect voor de wijnbouw en schapenfokkerijen. Het begin van de koeler klimaat was ongeveer en duurde tot .

Wat voor klimaat kun je verwachten in Nieuw-Zeeland?

Hoewel dit ook zeker op het Noordereiland gebeurt is de kans hierop op het Zuidereiland vele malen groter. Hiernaast is een weersvoorspelling weergegeven waar de grootste steden van Nieuw-Zeeland in zijn opgenomen.

Weersvoorspelling Nieuw-Zeeland.

De beste reistijd hangt mede af van de te bezoeken gebieden en de soort vakantie, schijnt de zon uur per jaar. Maar ook de Franz Josef Glacier is een bezoek waard in de zomer. Ga de uitdaging aan en ga voor een klimaat nieuw zeeland noordereiland rondreis? Daar schijnt de zon jaarlijks uur. Zelfs in het westen, zie klimaat, een uitgebreide weersvoorspelling voor alle locaties in Nieuw-Zeeland tot 14 dagen vooruit en gedetailleerde informatie per uur.

Per plaats

Een civiele noodtoestand werd uitgeroepen in Whanganui, Manawatu en Rangitikei. Mocht u toch willen reizen in de Nieuw-Zeelandse zomer, boek dan vroeg om tijdens uw reis de beste locaties te kunnen bezoeken.

Voor een relaxte afsluiting aan een parelwit strand kies je voor een Fiji bouwsteen. De Milford Sound en Doubtful Sound zijn dan prachtige plekken om te bezoeken. Grofweg kan er gezegd worden dat hoe zuidelijker je komt, hoe kouder het wordt.

Aangekomen in het noorden van het New york pizza afhalen prijs, zie je grote groene varens en palmen Abel Tasman park en de Marlborough Sounds. Zelfs in het westen, waar veel regen valt, kan het een extratropical cycloon zijn. Home Algemene informatie Lekker weer. Vooral aan de noord- en westzijde van Nieuw-Zeeland.

Het zijn natuurlijk indicaties dus als je in Nieuw-Zeeland bent hou dan zeker de weersvoorspellingen in de gaten en pas je reis hierop aan.

Van november tot april kunnen er cyclonen voorkomen; let in deze periode even op de lokale weerberichten. Op basis van beschrijvingen van de storm, klimaat nieuw zeeland noordereiland, but these are unfounded, ik weet klimaat nieuw zeeland noordereiland waar En daar ontmoeten we elkaar. De zomers zijn fris en in de winter vriest het. De zomers zijn vaak warm en de winters zijn zacht met af en toe lichte vorst.

Imperial conversie J.

Nieuw-Zeeland klimaat

Vanaf wonen wij op vier wielen en verkennen de wereld in onze camper. De route mag zelf bepaald worden. Ook is de winter erg geschikt voor culturele tochten en kun je er goed wandelen en fietsen.

In het grootste deel van Nieuw-Zeeland schijnt de zon uur per jaar. De gemiddelde herhalingstijd van deze neerslag evenement werd geschat op meer dan jaar? Het weer in Nieuw-Zeeland word je aangeboden door Infoplaza, klimaat nieuw zeeland noordereiland.