Is de pil betrouwbaar

  • Abonneren
  • Aandeel

Vanaf 21 jaar wordt anticonceptie alleen vergoed door sommige aanvullende pakketten. Heb je een vraag over dit onderwerp? Houd dit goed in de gaten en gebruik voor de zekerheid een condoom als je de week erna sex hebt.

Het risico op trombose is hoger bij pillen van de derde- en vierde generatie. Stel je vraag! Er zijn misschien andere anticonceptiemiddelen die beter bij jou passen.

Je slikt de pil elke dag op ongeveer dezelfde tijd. Binnen 3 maanden van methode wisselen heeft dan ook geen zin, bij een andere methode zal je precies dezelfde tijdelijke bijwerkingen kunnen krijgen. Maak van één pilstrip een reservestrip.

Je kunt veel andere dingen doen om elkaar beter te leren kennen. Let op: als je regelmatig je stopweek overslaat, kun je last krijgen van tussentijds bloedverlies doorbraakbloeding. Alles wat je wilt is de pil betrouwbaar over de pil.

Hormonen kunnen acn verminderen, een regelmatige cyclus stimuleren en ervoor zorgen dat je minder bloed verliest tijdens de menstruatie. Het hormoonspiraaltje Werking Het hormoonspiraaltje geeft progestageen af.

Spiraaltjes en hormoonstaafjes worden soms helemaal vergoed. Vraag naar de voordelen en voorwaarden bij jouw ziekenfonds. Ook voor vrouwen ouder dan 40 jaar   die niet roken is de pil minder geschikt.
  • Vergeet je de pil een keer in te nemen?
  • Benieuwd naar de bijwerkingen van de pil?

Bel je huisarts of de GGD als je niet zeker bent. Indien u hiermee akkoord bent hoeft u uw voorkeuren niet te wijzingen. Don't Panic. Tijdens deze 7 dagen ben je nog steeds beschermd tegen zwangerschap. Het sperma van de man kan de vrouw dan niet zwanger maken. Gebruik in dat geval de eerste 7 dagen een extra voorbehoedsmiddel zoals een condoom.

  • De stopweek geldt echter alleen voor strips van 21 pillen.
  • Oestrogeen zorgt voor een voorspelbare menstruatie. Morning-afterpil Ben je een meisje en heb je onveilige seks gehad met een jongen?

Zo krijg jij blaasontsteking door sex. De pil houdt de eisprong tegen en maakt het slijm van de baarmoedermond minder doorgankelijk voor zaadcellen. Vaak gevraagde pillen behoren tot de 3de en 4de generatie. De pillen van de strip zijn dan op. Zeg dan tegen je vriend dat je liever wacht, is de pil betrouwbaar.

Bekijk Video

Handig: ook in deze week ben je beschermd tegen zwangerschap. Beschermt de pil ook tijdens de stopweek? Bovendien is de pil ook bij perfect gebruik niet het veiligste middel. Sommige pilmerken zijn dan zelfs gratis.

Het speelt een belangrijke rol bij de vruchtbaarheidscyclus. Er zijn ook varianten met 28 pillen per strip. Maar dan moet je de pil wel goed gebruiken. Hier lees je is de pil betrouwbaar alles over. Hoe duur is anticonceptie. Er zijn ook varianten van de pil met strips van 28 pillen.

Weet jij het antwoord?

Je bent dan goed beschermd tegen zwangerschap. Dan loop je geen kans op een zwangerschap. Meestal niet. Vier tot zes weken na de bevalling kan de huisarts die plaatsen.

Werking Het hormoonspiraaltje is de pil betrouwbaar progestageen af. De pil geeft inderdaad een licht verhoogd risico op een aantal aandoeningen, is de pil betrouwbaar. Het maakt het slijm van de baarmoedermond minder toegankelijk voor zaadcellen en het baarmoederslijmvlies minder geschikt voor innesteling van een bevruchte eicel. Hoe gebruik je de pil? Dit hangt af van het type pil dat je slikt, en neem je volgende pil op het normale tijdstip.

De derde generatie pillen bevatten desogestrel, overleg met je arts. Neem de vergeten pil nu in, since it suggests we can have faith that we wont fall flat on our faces.

Hoe betrouwbaar is de Pil?

Of heb je last van bijwerkingen? Je kunt dan wél zwanger kan worden in de stopweek. Die hormonen zorgen ervoor dat je niet zwanger wordt.

Ontdek ze hier! Indien u hiermee akkoord bent hoeft u uw voorkeuren niet te wijzingen. Of heb je last van bijwerkingen.