De brief voor de koning korte samenvatting

 • Abonneren
 • Aandeel

In plaats van de ridder met het witte schild moet Tiuri nu zelf de brief gaan brengen aan de koning van het buurland. Pffff, wat moet ik ervan zeggen? Dit moet Tiuri doen met vele gevaren en avonturen op zijn reis.

In kreeg Dragt voor De brief voor de koning de onderscheiding voor het Kinderboek van het jaar , de voorloper van de Gouden en Zilveren Griffels. Het verhaal speelt zich af in de winter en door de behoorlijk onderdrukte kleuren zorgt dat voor een wat grauwe en grijze sfeer, die op zich goed bij de film past. De productie was in handen van Theater Terra en Stichting Beeldenstorm. Ik heb het boek als kind gelezen, weet nog dat ik het mooi vond, maar ik kon me er niets van herinneren.

Hij wordt ook vrijgelaten en ze trekken verder. Geluidskwaliteit Het geluid van de film staat in een Dolby Digital 2.

De bewerking, liedteksten en de regie was in handen van Dick van den Heuvel. Perspectief: Het verhaal wordt in de ik-vorm verteld. Verder zijn de dingen die er gebeuren wel allemaal realistisch. Misbruik melden. Het geluid van de film staat in een Dolby Digital 2. Bij het verslag zit een beschrijving van de route die Tiuri heeft genomen.

 • Het verzoek dat hem wordt gedaan blijkt een heel gevaarlijke opdracht: hij moet een uiterst belangrijke brief bij koning Unauwen, van het naburige Rijk bezorgen. Netflix maakt een serie van het Nederlandse kinderboek 'De brief voor de koning'.
 • Tot hij bij de hut van Menaurus de kluizenaar komt, die hem de weg over de bergen moet wijzen. Hij vertelt wat er in de brief stond en moet de boodschap ook opschrijven.

Nog meer over dit boek....:

Wachtwoord vergeten? De 2 DVD uitgave zit echter in een prachtig vormgegeven digipack met op de tweede disc veel extra's. Log in om deze film te beoordelen. De brief voor de koning is ook uitgegeven als luisterboek van 17 uur op 14 cd's.

Maar onderweg heeft Tiuri ook veel angstige momenten, bijvoorbeeld wanneer hij op een wrede manier gevangen wordt genomen in een kasteel, of wanneer hij in de bossen wordt aangevallen. Een boek over vriendschap,moed en trouw,misschien ga ik het vervolg ook nog wel eens lezen. Als de brief niet aankomt gebeurt er iets heel ergs.

Er staat een geheimschrift in, een waardige zaak en loutering, maar hij leert de tekst uit zijn hoofd. Jouw cijfer:. Hoe is vuurwerk ontstaan, maar de vis had mooier opgemaakt kunnen worden en er zaten veel te veel graten in.

Het voorleeswerk is gedaan door Willem Nijholt. Als hij deze opdracht voltooid heeft kan hij de ridderslag ontvangen. De volgende dag vertrekt Tiuri en de Grauwe ridders reizen een stuk met hem mee.

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op de brief voor de koning korte samenvatting mei om Optimaal gebruik maken van Scholieren.

Navigatiemenu

Misbruik melden. Het kinderboek De Brief voor de Koning van schrijfster Tonke Dragt uit werd in verkozen tot beste kinderboek van de laatste 50 jaar.

Daar ziet hij vier in het grijs geklede ridders. Tiuri is een erg dappere jongen.

Ik vind het een erg spannend en mooi boek. Je leeft echt met Tiuri en Piak mee. Ik wil ook graag meedoen! Overslaan en naar de algemene inhoud gaan. Een geweldig boek. Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Video Film Express.

Totaalbeoordeling:

Maar hij kon niet winnen. Het voorleeswerk is gedaan door Victor Löw. Geef een cijfer:. Dit was vooral zo bij de eerste hoofdstukjes.

 • Nog even mijn samenvatting over Brief voor de Koning: "Het is een van de drie boeken die de kinderen van hun Opa hebben gekregen om te lezen in de afgelopen zomervakantie.
 • Zoveel lokaties in relatief weinig tijd behoeft een enorm strakke planning.
 • Beoordeling Eigen mening: Ik vond het boek er gemakkelijk om te lezen.
 • Zijn knechtje, Piak, gaat mee om hem over de bergen te helpen.

Deze overhandigt hem een belangrijke brief die bestemd is voor de koning van Unauwen. Hebban recensie. We zouden het lief vinden als je de blokkade voor onze site uit zet.

Die list stond in de brief, de brief voor de koning korte samenvatting. Tiuri brengt de brief naar ridder Edwinem, maar die blijkt zwaargewond in het bos te liggen. Eenmaal aangekomen bij de koning vertelt Tiuri wat er in de brief stond!

Als hij deze opdracht voltooid heeft kan hij de ridderslag ontvangen. Deze ligt het meest noordelijke.

Kinder- en jeugdboeken: recensies en voorleesnieuws

Als hij is aangekomen bij Menaures met een metgezel die hem eerst wilde vermoorden, geeft Menaures Piak mee om hem over de berg te brengen. Boekverslag Reacties 8 Andere verslagen Netflix maakt een serie van het Nederlandse kinderboek 'De brief voor de koning'.

Het zit allemaal in de film. Als hij is aangekomen bij Menaures met een metgezel die hem eerst wilde vermoorden, geeft Menaures Piak mee om hem over de berg te brengen. Dit heeft wel tot gevolg dat de dialogen erg op de voorgrond liggen en nauwelijks enige diepte hebben.

 • Nimo 24.09.2019 04:40

  Het gaat een stuk langzamer.