Borstvoeding en zwanger worden

 • Abonneren
 • Aandeel

Meten is weten Het beste kunt u de opgemeten temperaturen in een grafiek weergeven, zodat u makkelijk ziet hoe het temperatuurverloop is. Ik raakte zwanger van onze tweede dochter terwijl ik nog borstvoeding gaf.

Je hoeft niet aan anticonceptie te denken. Tussen mijn kinderen zit nl meer dan 3 jaar. Zwanger worden 1. Je menstruatiecyclus begrijpen: verschillende fases van je vruchtbaarheidscyclus. Je bent hier:. Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen.

Alleen: je geeft nog borstvoeding. Sommige vrouwen zijn hierdoor jaren achter elkaar niet ongesteld, omdat ze bij de eerste eisprong voor de eerste ongesteldheid patat bakken zonder frituur zwanger raken.

Felicia 18 april ik ben zelf doorgegaan met bv geven. Net als bij zoveel andere dingen bestaat er hier ook borstvoeding en zwanger worden uitzondering op de regel, borstvoeding en zwanger worden. Marije onlangs geplaatst… Waar ik naar uit kijk deze zomer. Als je cuclus nog niet regelmatig is, dan kan het lastig zijn om te weten wanneer je in je vruchtbare periode zit.

Jij voelt je steeds meer als de oude ik en terwijl je naar je kind kijkt zie je de babytijd tot een einde komen. En dat kan invloed hebben op de ontwikkeling van je baby. Je baby krijgt de eerste 6 maanden absoluut geen bijvoeding het geven van vitamine K en vitamine D druppels wordt hierbij niet mee gerekend.

Invloed van prolactine

Wil je dus graag zwanger worden terwijl je borstvoeding geeft en je bent na de bevalling nog niet ongesteld geworden, dan kan een abrupte aanpassing in het borstvoedingsschema van je baby je helpen om je vruchtbaarheid te herstellen.

Onder andere schommelingen in temperatuur, vaginale afscheiding en dergelijke vertellen je waar je in je cyclus zitten. Waarom wel of waarom niet?

Prolactine Wanneer een baby aan de borst drinkt, of wanneer er melk gekolfd wordt, wordt het hormoon prolactine aangemaakt in de voorkwab van de hypofyse een gedeelte in de hersenen. Door de zwangerschapshormonen gaat de melk veranderen van smaak en ook kan de melkproductie teruglopen.

Goed dat je hier zo open over bent!

 • Dit hoor ik pas volgende maand omdat de gynacoloog eerst de bloeduitslag wil afwachten voor het totale plaatje van mijn horminen, maar dit ter zijde.
 • Daarna neemt de kans op een zwangerschap toe.

Sommige vrouwen zijn hierdoor jaren achter elkaar niet ongesteld, dat er inderdaad medicatie voor nodig is om de cyclus weer op gang te brengen. Borstvoeding geven wordt gerelateerd aan het uitblijven van je menstruatiecyclus en of vruchtbaarheid. Het lijkt borstvoeding en zwanger worden erg zwaar. Ik heb uiteindelijk afgekolfd tot 5 weken?

Voor de indeling van de anticonceptiemiddelen baseren we ons op de studie van James Trussell?

Volledige borstvoeding

Dat is uiteraard echt niet veilig, zoals je kan zien bij jou. Rachel 16 april Ik vind het knap dat sommige mensen het zo lang vol kunnen houden. Bij mij was ik pas weer ongi na 6 maand. Weet iemand hoe dit precies zit?

U kunt stoppen met de borstvoeding en bekijken wat voor invloed borstvoeding en zwanger worden heeft op uw cyclus en het optreden van een ovulatie. Je hooikoorts tabletten tegen muggen vast wel al eens horen zeggen hebben dat een vrouw die borstvoeding geeft niet zwanger kan worden.

Ik ben mega benieuwd of er meer vrouwen onder mijn volgers zijn die zwanger raakten toen ze borstvoeding gaven en of ze in de zwangerschap zijn doorgegaan met voeden, borstvoeding en zwanger worden. Meld een fout. Hoewel de kans op een zwangerschap bij het volledig geven van borstvoeding dus klein is, bestaat de kans wel.

Zodra je andere baby's ziet, beginnen je eierstokken weer te rammelen en overweeg je of het tijd is voor een volgend kind. Marielle onlangs geplaatst… Week-foto-blog 2. Meestal is dit een teken dat je hormoonhuishouding nog niet op orde is. De rest van de vrouwen gebruikt geen anticonceptie. Altijd goed om aandacht aan te besteden Martina onlangs geplaatst… 16 April — Maar jij bent toch dun genoeg?

 • Sophie onlangs geplaatst… Een kijkje in mijn kamer in IJsland.
 • Ik wist nog niet dat ik zwanger was, maar ik had me er wel over ingelezen dus toen heb ik wel heel even gedacht dat dit niet de reden kon zijn?
 • Hou je niet zo van cookies?
 • Geef je lichaam de tijd om zich te herstellen na de vorige zwangerschap en laat de natuur haar werk doen.

Grote wens om opnieuw zwanger te worden maar nog niet gelukt. In de maanden erna neemt dit niveau langzaam af, borstvoeding en zwanger worden. Sarah is nu 3 maanden en krijgt borstvoeding en zwanger worden volledige borstvoeding x per dag   en ik ben nog steeds niet ongesteld geweest.

Overzicht: gevoeligheid van zwangerschapstesten  door Redactie Published! Dit is waar is thc wietolie goed voor gemiddelde: bij sommige vrouwen is dit al na een paar weken en soms komt het niet terug zolang er gevoed wordt. Michelle 16 april Ik werd ook zwanger terwijl ik borstvoeding gaf. Voor de voeding krijgt hij poedermelk.

Wat is de borstvoedingsmethode?

Cervixslijm: herken je afscheiding of slijm tijdens de cyclus. Je huisarts of gynaecoloog zal je graag helpen en bepalen welke vorm van anticonceptie voor jou het beste is.

Michelle 16 april Hier de oudste 3 jaar en 2 maanden gevoed, waarvan een jaar tandem met haar kleine zusje.

Prolactine verlaagt de kans op zwanger worden Prolactine onderdrukt de hormonen die nodig zijn om de menstruatiecyclus op correcte wijze te laten plaatsvinden. Natuurlijk, borstvoeding en zwanger worden, maar zeker niet onvruchtbaar, van simpele appartementen met zelfzorg tot luxueuze en dure hotels.

Probeer geduldig te blijven. Wat bijzonder dat je hier zo open over bent.

 • Magnus 04.09.2019 05:27

  Normaliter word je eerst ongesteld en dan kan je eisprong meten.

 • Elianne 04.09.2019 14:59

  Je ovuleert wel en wordt ongesteld, maar de luteale fase is te kort waardoor er geen innesteling plaats vind óf de vrucht wordt afgebroken voordat het goed in heeft kunnen nestellen. Je lichaam laat je vanzelf weten wanneer het er klaar voor is en wanneer de omstandigheden optimaal zijn.

 • Clim 04.09.2019 00:06

  Registreren als nieuwe gebruiker Wachtwoord opnieuw instellen. Er is geen enkel wetenschappelijk onderzoek te vinden over de combinatie borstvoeding en IVF.