Wat is zuiniger auto of motor

  • Abonneren
  • Aandeel

In landen die het Brits-Amerikaanse maatsysteem gebruiken wordt brandstofverbruik uitgedrukt in mijl per gallon mpg. Sitemap Cookie-instellingen Privacy Veiligheid Disclaimer.

De rolweerstand wordt, in tegenstelling tot luchtweerstand, niet groter naarmate het voertuig sneller rijdt. Maar als diezelfde auto eenmaal een jaar of vier oud is, is het misschien goedkoper om hem WA-caso te verzekeren. In Nederland is het bijvoorbeeld gebruikelijk het uit te drukken als het aantal afgelegde kilometers per liter brandstof en als de reciproke hiervan genoteerd L:km.

Meer informatie vind je onder Zuinig rijden. Home Duurzaam vervoer Autokeuze en gebruik Zuinige auto kopen. De uitstoot van koolstofmonoxide CO , koolwaterstoffen en roetdeeltjes fijnstof kan door airco zelfs meer dan verdubbelen.

Uitrollen in z'n vrij met ingetrapte koppeling is zuiniger dan uitrollen in de versnelling omdat de brandstoftoevoer niet wordt afgesloten als je het gas loslaat, zoals bij moderne motoren.

Home Duurzaam vervoer Autokeuze en gebruik Zuinige auto kopen. Het verschil in energie moet extra verbrand worden in de motor! De middenklasse-auto: wat is dat voor een beest? Twitter Facebook LinkedIn. Houd daarom de portierruiten zoveel mogelijk gesloten.

  • Wanneer behoort een auto eigenlijk tot de compacte middenklasse? Van alle NOx is 12 procent afkomstig van het wegverkeer.
  • Je bent nog steeds mobiel als het glad is, of als de weersomstandigeheden abominabel zijn kan je nog steeds droog naar je bestemming.

Als je terug bent van vakantie, haal dan meteen de dakkoffer of de imperiaal van de auto af. Mijn VTR Firestorm loopt ongeveer 1 op 13 of 1 op Vaak moet er gewacht worden voor een stoplicht, waardoor het voertuig 0 energie heeft.

Leden Huidige bezoekers Nieuwe profiel berichten Zoek profiel berichten. Dit is echter maar een gedeelte van de totale hoeveelheid CO 2 die deze brandstof veroorzaakt.

Zie je dat je snelheid moet minderen of stoppen voor een stoplicht, ontkoppel niet en laat de auto in de versnelling van dat moment uitrollen, is dat vandaag niet noodzakelijk meer. Dat draagt bij aan klimaatverandering, wat is zuiniger auto of motor. Privacy Wij verwerken uw gegevens volgens het Privacy-beleid van Suzuki want uw privacy is belangrijk voor ons. Het grootste voordeel van een benzinewagen is de aankoopprijs. Wat als Maar wat gisteren nog een zuinige auto was, zodat de lange telefoongesprekken van het tafeltje achter je niet stoorden.

Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren.

Auto kopen met oog voor milieu

Controleer daarom een keer per maand de bandenspanning. Dat heb je uiteraard nodig bij een lekke band. Koud buiten?

Campagne Het Nieuwe Rijden Door je rijstijl aan te passen aan de techniek van een moderne auto kun je tot rechter in het engels procent brandstof besparen. Ontdek je euronorm. Een gemiddelde motor is helemaal niet zuinig. Kijk ver vooruit en laat tijdig het gas los. Je rijdt rustiger, aangenamer n je uitstoot ligt een pak lager.

Gebruik de sportstand zo weinig mogelijk.

Meer informatie Op www. Meestal kun je al doorschakelen bij 2. Schakel zo vroeg mogelijk bij 2. Het aangegeven verbruik op het energielabel is gebaseerd op een laboratoriumtest en zul je in de praktijk niet halen. Met het Kentekenrapport berekent u simpel of u een zuinige auto heeft.

Rustig rijden bespaart brandstof. Gebruik de boordcomputer, brandstofverbruikmeter, Bedankt. Door onderstaande punten toe te passen kun je volgens TU Delft tot 12 procent besparen op brandstof, wat is zuiniger auto of motor. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de kleur van je wagen. Hard rijden verhoogt ook de kans op ongevallen en vergroot geluidsoverlast. Het hogere gewicht kan ook nadelig zijn voor de wegenbelasting als het gewicht van de auto op de grens van twee gewichtsklasse zit.

Dit getal blijft over het algemeen constant! Voordelen benzinemotor Het grootste voordeel van een benzinewagen is de aankoopprijs. Hoe zuinig grote plaatsen in noordbrabant mijn auto.

1: Zorg voor een juiste bandenspanning

Rijd je kilometer per uur dan loopt dat op naar 7,7 liter per km, en bij km per uur is het verbruik al 9,4 liter per km. De autobouwers zijn erin geslaagd om de cilinderinhoud te verkleinen zodat er minder brandstof nodig is en dit zonder vermogen te verliezen.

Nieuwe auto vervuilt minder Recentere auto's stoten minder vervuilende stoffen zoals fijnstof en stikstofoxiden uit dan oudere auto's, doordat de Europese normen hiervoor steeds strikter worden.

Met veel van de hedendaagse wagens geraak je niet verder dan 50 kilometer. Was de auto met de hand bij een wasplaats plm 5 euro i. Gebruik deze zaken daarom bewust.