Rijden met een duitse leaseauto in nederland

  • Abonneren
  • Aandeel

Vriendelijke groet Robin Beantwoorden. Uw voordelen: Informatie op maat en als eerste op de hoogte Direct overzicht van de meest recente blogs, publicaties en whitepapers die aansluiten op uw interesses Persoonlijke aanbiedingen Wanneer u zich registreert bieden wij u graag persoonlijke aanbiedingen aan op gebied van accountancy en belasting advies Veranderen uw interesses?

Dit past waarschijnlijk niet meer in het kader van de werkverdeling, maar is wellicht fiscaal ook niet optimaal verdeeld.

Een Duits Fahrtenbuch kilometerregistratie is vaak niet aan te raden. Heb je een linkje? Mvg Robbie Beantwoorden. Weet iemand hoe deze methode mogelijk is? Let wel: ik ben ook nog steeds Nederlander….

Iedere keer dat ik een nieuwe Duitse bedrijfsauto krijg, kost het rijden met een duitse leaseauto in nederland flink wat papierwerk en flink wat loon om het maar allemaal in orde te hebben. Registeren Door te registreren kunt u uw aangegeven interessegebieden op meerdere apparaten gebruiken.

Marcel Beantwoorden. Ik sta hier ingeschreven en zij nog steeds daar. Met Mijn KroeseWevers maakt u uw persoonlijke website op basis van w voorkeuren.

In Duitsland is het allemaal net effe groter en werkt het niet zoals in NL. De Nederlandse wetgeving kent onder andere de volgende twee vrijstellingen voor heffing van BPM:. In het geval dat er eigenlijk geen sprake is van woon-werkverkeer bijvoorbeeld in geval van een vertegenwoordiger die geen vaste standplaats heeft , blijft dit deel van de bijtelling achterwege.
  • Beste Marcel, Bel me bij gelegenheid vrijblijvend even op. Geen bijtelling In Duitsland is het ook mogelijk om een kilometeradministratie bij te houden.
  • En dan ben je de sjaak.

Hoofdregel

Een Duitser die in Duitsland woont is Duits ingezetene, en die mag inderdaad met een Duits kenteken naar zijn werk in Nederland rijden.

Wat bedoelt u daar precies mee? Quote turbod12 Samengevat is het is niet zo makkelijk om je in Duitsland in te schrijven en daarmee legaal aan de BPM te ontkomen.

In het kort zijn er 2 soorten KZK, eentje waarvan de bestuurder bij het KBA duitse RDW als kentekenhouder staat geregistreerd en eentje waarbij dat niet het geval is blanko papiertje, met pen naam invullen. Beste Ingmar, Ik woon in nederland heb een NL bv en een opdrachtgever in duitsland. Ik zou het ook niemand aanraden. Deze wagen moet terug naar het Duitse lease-bedrijf.

Gezien jouw werkgebied zijn er namelijk wat valkuilen. Me toch op loonlijst laten zetten. Zie de site van de douane. Als u met een auto op buitenlands kenteken van de Nederlandse weg gebruikt maakt, Bedankt voor jouw reactie op ons blog.

Beste Ewelina, moet u ook BPM betalen.

142 reacties

Ik heb zelf vorig jaar een auto uit Duitsland gehaald en bleek ook een KZK gekregen te hebben had de verkopende partij voor me geregeld, met een kopietje van mijn rijbewijs, "was goedkoper dan het Ausfuhrkennzeichen" waar ik toch wel om gevraagd had.

Ik behartig namens deze firma de zaken in Nederland. Als je namelijk voor een Duitse werkgever werkt en die werkgever stelt je een auto met een Duits kenteken ter beschikking, dan kan hiervoor een beschikking worden aangevraagd en mag met de auto in Nederland worden gereden. Dit levert mij inziens alleen maar meer issues op, terwijl bovenstaande prima te regelen is.

Ik denk dat het beste is even vrijblijvend telefonisch te overleggen. Ze rijd in haar prive auto naar NL. Graag uw reactie. Dat laatste gaat in jouw geval op denk ik Siemi1. Duitse wetgeving Indien je een GmbH hebt opgericht in Duitsland is het geen probleem de auto van de zaak op Duits kenteken te registeren waarbij ik er van uitga dat je een Duitse adres hebt waar de onderneming is gevestigd.

Nederland en Duitsland

Voor meer informatie verwijzen wij u naar ons Privacy Statement Accepteren. Bovenstaande is uiteraard geen limitatieve oplossing. Aanmelden voor 20 november Let op juiste toepassing taxatiewijzer Profiteer als transportsector van de milieu- en energie-investeringsaftrek Fiscale controle?

Het is wel aan te raden een en ander niet voor een te lange periode in het vooruit te regelen.

Hiervoor moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Een auto op. Beide landen hebben het recht een deel van het salaris te belasten. Als je in Duitsland gaat wonen, hoef je geen Duits rijbewijs te nemen. Want bij wonen in DLD porta nigra trier germany pictures verlenging van je rijbewijs kun je dus niet anders dan een Duits rijbewijs aanvragen.

Samengevat is het is niet zo makkelijk om je in Duitsland in te schrijven en daarmee legaal aan de BPM rijden met een duitse leaseauto in nederland ontkomen. De enkele reisafstand naar het werk van de heer Bakker is 20 kilometer.

Voorwaarden voor vrijstelling bpm en mrb bij kort gebruik

Gezien het KLE-kenteken in je review? In Duitsland is het ook mogelijk om een kilometeradministratie bij te houden. Ik ben getrouwd met een niet Nederlandse. Ik overweeg om in Zwitserland prive een auto te kopen.

Er is namelijk ook BPM verschuldigd op het moment dat er door een Nederlander gebruik wordt gemaakt van de Nederlandse wegen met een auto waarvoor de BPM niet is afgedragen ofwel een auto met buitenlands kenteken.

Voornamelijk ben ik werkzaam in Nederland en eens in paar weken moet ik naar Milk and honey poems, de gegevens van de auto zijn met pen ingevuld.

Ik ben bereikbaar via telefoonnummer 36 Mijn gegevens staan geprint, daar zit hun vestiging.

  • Jim 04.07.2019 09:56

    Indien je in Duitsland werkt, zijn het de Duitse regels.