Wat te doen in krakau

  • Abonneren
  • Aandeel

Zet je tanden in de torens van roze crème omwikkeld door knapperig bladerdeeg bij Michalscy Cukiernia of duik in de wereld van cupcakes in alle soorten en smaken bij Cupcake Corner. Als je in de stad bent kun je de Izaak Jakubowicz Synagoge bezoeken die de oudste in de stad is gebouwd in

In de loop van de jaren hebben er verschillende verbouwingen en renovaties plaatsgevonden. Deze website maakt gebruik van cookies, om jouw de best mogelijke ervaring te geven. Grote Markt met de Mariakerk en links de Lakenhal. In het midden van het bos ligt de Krakowse dierentuin; een groene, niet al te grote plek met mooie en ruime hokken. Church of St. Ik snap nu ook waarom.

Stare Miasto, is het oudste deel van Krakow en werd gesticht in de 12e eeuw, ISBN 90-225-4473-7. Ik snap nu ook waarom. Een bezoek aan dit kamp is een must voor iedere wereldburger en zal zeker veel indruk op je maken. Krakau lijkt me echt geweldig. De Wieliczka Zoutmijn De Wieliczka Zoutmijn biedt een fascinerend inzicht in de levens van mijnwerkers doorheen de geschiedenis, wat te doen in krakau.

Dan kun je nu ook kennismaken met het verleden, en dat zelfs onder de grond!

Verken de zoutmijn in Wieliczka

Overweeg om de Krakau City Card aan te kopen. Bigos: traditionele Poolse stoofpot Deze oude Poolse favoriet wil je misschien ook wel proeven wanneer je in de stad bent. Dit concentratiekamp is het bekendste kamp uit de Tweede Wereldoorlog en speelde in die tijd een afschuwelijke hoofdrol. Bekijk 2 ervaringen. De heuvel, die officieel afgewerkt werd in , is 34 m hoog. In het midden van het lied wordt de melodie onderbroken als eerbetoon aan een trompettist die neergeschoten is toen hij in de toren aan het spelen was terwijl de Mongolen Krakow binnenvielen.

Plaats een reactie Cancel Reply. Ze is n van de enige drie overgebleven barbacanes in heel Europa, en is met voorsprong de best bewaarde. En het beste is dat het volkomen gratis is. Kies je voor traditioneel aardwerk, of ga je juist voor hippe lokale designkleding die je in Nederland niet snel zult vinden. Kraampjes met sieraden, vissen, kristalglas, but some spectacular boundary cases (like Einstein in the patent office proved they wat te doen in krakau identical, tips en gratis Italiaanse les, 45; Ndl!

Tot 24 uur van tevoren gratis annuleren

Een bescheiden fabriek buiten de stad zou geen toeristische bezienswaardigheid worden, als het niet toebehoord had aan Oskar Schindler.

Klik hier voor meer informatie of om je instellingen te beheren. De synagoge is vernoemd naar de bankier Izaak Jakubowicz die de bouw heeft gefinancierd. De grot is te herkennen aan het beeld van een draak dat ervoor staat en dat af en toe vuurspuwt.

In de kerk staat het oudste houten gotische altaar in Europa dat op zichzelf al een fantastische bezienswaardigheid is. Binnenkort meer over Auschwitz op mijn blog, wat te doen in krakau. De reis voortzetten. Een indrukwekkende plek, die zeker de moeite waard is om te bezoeken. Een wandeling door Verona met kinderen 14 oktober.

De film werd bijna volledig opgenomen in Krakau. Teatr im Juliusza Sowackiego Het mooiste theater van Krakau staat in het oude deel van de stad.

Bezoek de Joodse Wijk

Dit zijn mijn tips voor wat je kunt doen in Krakau en omgeving. Met zijn zeventig meter aan hoogte heeft het een prominente plaats verworven sinds het er in werd gebouwd. Home Blog Krakau Citytrip Krakau bezoeken?

Doe een Free Walking Tour Ik ben een fan van alles op eigen houtje ontdekken, maar in Krakau kwam ik er voor het eerst achter hoe leuk en informatief een Free Walking Tour is.

Sorteren op:. De cakejes liggen verleidelijk uitgestald in een glazen vitrines. Winkelwagen 0. De bezienswaardigheden kunnen wedijveren met die van Praag of Wenen als het op schoonheid zoete aardappel creme fraiche spekjes verfijning aankomt. Krakow Lakenhal is een groot gebouw dat in de gouden eeuw van Polen gebouwd is en in de 14e eeuw een belangrijk internationaal handelscentrum was, wat te doen in krakau.

Net als toen. Als je in de stad bent kun je de Izaak Jakubowicz Synagoge bezoeken die de oudste in de stad is gebouwd in Lees meer over een bezoek aan Auschwitz in onze aparte blog. Bekijk 25 ervaringen.

De reis voortzetten! Waar overnachten in Krakau? Pin deze blog. Vanuit het centrum van Krakau rijden trams 4 en 10 naar Nowa Huta.

Bezoek de pracht en praal van het Wawel Vanuit Stare Miasto loop je zonder dat je het doorhebt naar het Wawel, een historische wijk gelegen op een heuvel in Krakau. Je kunt het kasteel bezoeken van April tot Oktober wat te doen in krakau meer te leren over de geschiedenis van de Barbican.

De Wawel heuvel is vernoemd naar de twee belangrijkste monumenten van Krakau: de kathedraal en het kasteel.

  • Letitia 22.09.2019 04:08

    Het ruim