Vakantie marrakech wat te doen

  • Abonneren
  • Aandeel

De geur van Marokkaanse kruiden, het geroezemoes van de terrasjes en de klanken van de straatmuzikanten- en artiesten vullen het plein. Ook kun je een kookcursus aanvragen wanneer je een deel van je reis bij Riksja Travel boekt scroll op deze pagina iets verder naar beneden en bekijk de varianten.

Bovendien krijg je van hier ook een fantastisch uitzicht op de minaret. Hier zijn mijn tips: dit zijn de 10 leukste dingen om te doen in Marrakech! Wanneer je daar aankomt wordt je omringd door intense geuren, nieuwe geluiden en drukke beelden.

Ook bij  Sunnycars  kun je een auto huren, iets duurder dan Rental Cars maar hier gelden all-in prijzen, waardoor je volledig verzekerd bent tijdens je reis.

Het straatbeeld is er prachtig; de mooie roze muren, traditionele werklui inclusief ezel met kar, verkooplieden die je maar al te graag hun winkel willen laten zien… en mooie spullen hebben ze zeker!

Wij boekten onze trip via onze riad. Gelukkig is ook dit paleis bijzonder groot en is er dus nog steeds veel te zien!

Hier dien je nog wel zelf voor een verzekering te zorgen. Er is bijna geen ontkomen aan: Vakantie marrakech wat te doen thee word je overal aangeboden. Het dakterras is ruim en er wordt heerlijk Marrokaans ontbijt geserveerd. Wie weet kun je het het beste nu ook nog daar regelen. Deze Jardin Majorelle is een pareltje om te zien landgoed de holtweijde lattrop nied ligt op 25 minuten lopen van onze riad.

Marrakech deals.

Mijn favoriete plek in de medina is het leuke Place Rahba Kedima. Toegangskaart Oasiria Water Park. Lees meer Oké.

Waar overnachten in Marrakech?

De medina is de oude ommuurde stad en het is de historische kern van Marrakech. Van daar krijg je een mooi overzicht over deze romantische tuin. Een hammam kan je een beetje vergelijken met een sauna, maar toch zijn er heel veel verschilpunten. Ga je wat vroeg in de ochtend, dan is het nog relatief rustig. Het is een spelletje, maar het hoort erbij. Als je liever wat langer in Essaouira blijft, dan kan je ook een taxi van Marrakesh naar Essaouira regelen. Echter zijn de meeste terrassen gevuld met alleen maar mannen die genieten van een espresso en wat water.

Deze excursie is dan wel vermoeiend, maar een  must voor iedere avonturier. Shopaholics kunnen hun hart ophalen in Marrakech. Groetjes Steffi de Bruin Beantwoorden. Aqua Fun Club. Eenmaal aangekomen in Marrakech raad ik je aan zoveel mogelijk te voet te doen.

2. Wandel door de Jardin Marjorelle en het hippe Guéliz

Er zijn hammams voor mannen en vrouwen en dit is strikt gescheiden. De felblauwe tuin werd ontworpen door Jacques Majorelle, een Franse kunstenaar. Wij liepen naar het Bahia paleis.

Vakantie marrakech wat te doen annuleren Comment Name Email Url. Als je denkt te ontsnappen uit de drukke stad en tot rust te komen in de tuin is dat een tegenvaller.

Love it. Dit artikel bevat affiliate links. Niet alleen je ogen krijgen hier de kost, maar ook de geuren van heerlijke specerijen of de aparte geluiden van Marokko zorgen hier voor een erg apart dammen tegen de computer.

1. Verwonder je op het Djafna el Fna plein en eet de heerlijkste streetfood

Je kijkt in het Bahiapaleis je ogen uit: gigantische plafonds met handgemaakt houtsnijwerk en overal die kleurrijke mozaïek die je overal in Marokko ziet. Prachtige inrichting, goed ontbijt en zeer vriendelijk personeel. Winkelwagen 0.

Waar overnachten in Marrakech. De stad heeft een rijke geschiedenis: het vakantie marrakech wat te doen gesticht in en heeft sindsdien verschillende koninkrijken gekend? Museum of Marrakesh. Je kan er ook voor kiezen om een iets duurder tickets te komen, waarmee je de toren op mag. Lees ook: Bijzonder overnachten in een riad in Marrakech! Wil je even niet wandelen, stap dan in een taxi of pak de bus. Vind vluchten naar Marrakech Ben je klaar voor onze negen geweldige tips.

Ontdek een van de koningssteden van Marokko!

Bedenk dus goed of je iets wilt of niet voor je begint met de onderhandelingen. Aanrader hier is de Nomad Burger , heerlijk! Als ik eerlijk ben, vond ik deze verborgen tuin zelfs aangenamer omdat er véél minder bezoekers zijn.

Het kan ontzettend heet worden in Marrakech in de zomer, zie ook tip 7. Eigenlijk ook hl klassiek en hl romantisch. Ga dan voor een rooftopbar, wel 45 graden of hoger.

  • Shiwani 10.10.2019 20:01

    Hier kun je een tocht door de woestijn boeken.

  • Milouda 04.10.2019 17:42

    Iedere Marokkaanse stad heeft een medina. Als je liever wat langer in Essaouira blijft, dan kan je ook een taxi van Marrakesh naar Essaouira regelen.