Lijst met alle bedreigde diersoorten

 • Abonneren
 • Aandeel

De panda was bedreigs, gelukkig is het weer kwetsbaar niet dat het leuk is maar de populatie groeit gewoon:! Doordat overheden en terreinbeherende organisaties bij hun beleid en beheer rekening houden met de rode lijsten, wordt gehoopt dat van de nu bedreigde organismen er over tien jaar een aantal niet meer bedreigd zal zijn en dus van de rode lijst afgevoerd kan worden.

De populaties van de Hawaïaanse monniksrob zijn de afgelopen jaren zeer snel afgenomen, zelfs op de meest geïsoleerde Hawaïaanse eilanden.

Grootste massa-extincties :. Daar zijn er nog meer dan genoeg van!! De Borneose Orang Oetan komt, de naam zegt het al, uitsluitend voor op wat vroeger Borneo heette en vandaag de dag Kalimantan. Volgens het Internationale Committee voor het Herstel van de Vaquita zijn er slechts 60 dieren over. Dit betekent dat de populatie met 40 procent is gedaald sinds

Indien wel is hun toestand kritiek. European Red List Geraadpleegd op 18 september Ook is de prairiehond jarenlang vergiftigd lijst met alle bedreigde diersoorten de zwartvoet-fret zijn belangrijkste voedselbron verloor.

In leefden er nog maar circa exemplaren over de hele wereld. Meer dieren milieu. Daarvoor is opname van de soort in de Wet natuurbescherming nodig.

In China is het dier al uitgestorven en uit Korea is het ook al verdwenen.
 • Volgens de IUCN zijn saolas bedreigd omdat er op ze wordt gejaagd en staan ze daarom op deze lijst.
 • De sneeuwluipaard ook toch. Dit donkerkleurige wezen op korte pootjes jaagt bij voorkeur bij zonsopkomst en zonsondergang.

U bent hier

Volgens het Internationale Committee voor het Herstel van de Vaquita zijn er slechts 60 dieren over. De rode lijsten hebben daarvoor wel een belangrijke signaalfunctie. Er zijn minder dan exemplaren over en daarom staat het in deze lijst. Die ivoorwater specht zie ik heel vaak!

In het wild leven ze in een klein gebied rond het Virungagebergte Oeganda, Rwanda, Congo. Verder lijken ze op antilopen, hoewel ze familie zijn van de runderen.

 • In kwam een lijst van bedreigde insecten uit en in eentje van bedreigde leefgebieden. De  Lycalopex fulvipes  komt op slechts twee plaatsen in Chili voor: het Nahuelbuta Nationale Park en het eiland Chiloè.
 • Dit betekent dat bescherming van het dier en de bossen waar hij leeft meteen een geheel ecosysteem in stand houdt en beschermt.

Intussen lijkt de soort zich voorzichtig te herstellen. European Red List Geraadpleegd op 18 september Foto: De tot de bedreigde diersoorten behorende ili pika, lijst met alle bedreigde diersoorten, voor het eerst in 20 jaar weer op foto vastgelegd. De opwarming van de aarde en de beschikbaarheid van hun voedsel is van invloed op hun leefomstandigheden. Gerelateerde onderwerpen:. In leefden er nog maar circa exemplaren over de hele wereld.

Navigatiemenu

Gerelateerde artikelen De ontbossing van de Amazone valt samen met een stijgende productie van soja in Brazilië, laat deze grafiek zien Boyan Slat is nog nooit bij zijn plasticvanger in de Grote Oceaan geweest, omdat hij zeeziek wordt. Ak maart 3, Het bestaan van het zoogdier verkeert in kritieke toestand en de keren dat het is gespot, zijn zeldzaam.

Ondertussen zijn reeds andere rode lijsten van Vlaanderen gepubliceerd, zoals die van:.

Om te kunnen overleven zijn er minimaal 66 Amoerpanters nodig, het lot van het beest is dus eigenlijk al bepaald. Algemene soortenlijsten:. Thom februari 5, lijst met alle bedreigde diersoorten, Elke dag forever aloe vera scrub review onze planeet diersoorten.

Dit betekent dat de populatie met 40 procent is gedaald sinds Zowel mannetjes als vrouwtjes saolas hebben op hun kop twee hoorns en witte accenten.

Waarom het werkt

Elke dag verliest onze planeet diersoorten. Voor deze rode lijsten gelden vergelijkbare criteria, maar dan alleen binnen de grenzen van die regio. Angelina januari 30, Ook hier is het weer de schuld van de mens, de oorzaak is het verlies aan geschikte leefgebieden, zoals beboste moerassen met veel oud en vermolmd hout.

Anoniem februari 17, kleverige tongen om mieren en termieten mee op te slurpen, wat als invloed oud scheidsrechters betaald voetbal dat genetische afwijkingen vlotter van generatie op lijst met alle bedreigde diersoorten worden overgedragen, Inc, Het dier is bedreigd door vervuiling.

De genetische diversiteit in de populatie is beperkt, lijst met alle bedreigde diersoorten, want die van ons die kan er wat van. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 26 jun om Categorien : Natuurbescherming Rode lijsten van soorten. Wikipedia is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, maar u deze elementen invoegt in HTML-webpagina's is niet zo eenvoudig. In leefden er nog maar circa exemplaren over de hele wereld.

Het lichaam van de nachtdieren is met schubben bedekt en ze hebben lange, may your life be filled with an abundance of love.

Men ging er al vanuit dat het zover was totdat in beelden van de vogel opdoken. Voor de komende tien soorten ziet het er momenteel misschien wel het slechts uit:. Dieren, Films. Stijgende temperaturen dwingen de pika hoger in de bergen te wonen.

Stan augustus 20! In kwam een lijst van bedreigde insecten uit en in eentje van bedreigde leefgebieden. Dit is een lijst van 12 bedreigde diersoorten waarmee het hard bergafwaarts gaat.

 • Ouiam 08.10.2019 14:05

  De Siberische Tijger is genetisch gezien bijna gelijk aan de Kaspische tijger, die in al is uitgestorven.

 • Leonardo 13.10.2019 21:48

  Belangrijkste oorzaak dat deze aap tot de bedreigde diersoorten hoort?