Kleine muis zoekt een huis kleurplaat

  • Abonneren
  • Aandeel

Doel: De kinderen komen al een beetje in de stemming van het thema en herhalen de woorden, zoals: titel, rug, voorkant en achterkant. In het boek zit veel herhaling.

Neem een doos en kijk wat er precies in past. Kleine muis zoekt een huis bij Matilda's boek Y. Hierna kun je nog een doos maken met nog een grotere of kleinere gat. De kinderen kunnen hier met elkaar over praten.

Bij sommige uitgaven van het boek zit ook een kleine muis vingerpop, laat die het verhaal vertellen of begeleiden. Liedje Kleine muis zoekt een huis Melodie In Holland staat een huis. De kinderen moeten proberen alle appels in het mandje te doen voordat ze getikt worden.

Appeltjes in geel en rood Appelsap en -stroop op brood. Er zijn 1 of 2 tikkers. Lessuggesties bij Kleine muis zoekt een huis. Dit kun je alleen of met z'n tween spelen. Hoe komt dit dan.

Dit bespreek je met de kinderen en je kunt ook vragen of zei ook woordjes weten die op elkaar rijmen. Kleine muis zoekt een huis — Petr Horacek Een verhaal met veel herhalingen wat desondanks voor jonge kinderen toch spannend blijft en een verrassende afloop heeft. Liedje Kleine muis zoekt een huis   Melodie In Holland staat een huis   Kleine muis die zoekt een huis Kleine muis die zoekt een huis Kleine muis die zoekt een huis ja ja Van je singela singela hopsasa Kleine muis die zoekt een huis Voor een appel en een muis   En ze vindt een mollenhol  En ze vindt een mollenhol  En ze vindt een mollenhol ja ja  Van je singela singela hopsasa  En ze vindt een mollenhol  Maar daar is het veel te vol   En ze komt nu bij konijn  En ze komt nu bij konijn  En ze komt nu bij konijn ja ja  Van je singela singela hopsasa  En ze komt nu bij konijn  Maar dat kan haar huis niet zijn   Kleine muis komt nu bij das  Kleine muis komt nu bij das  Kleine muis komt nu bij das ja ja  Van je singela singela hopsasa  Kleine muis komt nu bij das  Maar dat huisje is niet pas    Op het laatst ziet ze een beer  Op het laatst ziet ze een beer  Op het laatst ziet ze een beer ja ja  Van je singela singela hopsasa  Op het laatst ziet ze een beer  Maar dat hol wil ze niet meer.
  • Knutsel een huis voor kleine muis waar ook de appel in past. Later opnieuw tonen Ik ga akkoord met cookies.
  • Ik vertel dat ik ook een tas heb meegenomen en maak de kinderen een beetje nieuwsgierig. Daarna wordt de appelmoes gekookt en uiteindelijk wordt het resultaat met z'n allen geproefd!

Juf Ingrid groep 1/2 thema

Appeltjes in geel en rood Appelsap en —stroop op brood. Bekijk voor deze opdracht vooraf kritisch de manier van illustreren samen met de kinderen. Prentenboeken a - g. Je doet dit met ongeveer 3 leerlingen. Individuele activiteiten om te doen 1.

Liedje Kleine muis zoekt een huis   Melodie In Holland staat een huis, kleine muis zoekt een huis kleurplaat. Dit mogen ze natuurlijk ook versieren en inkleuren. Het boek staat in centraal bij de voorleesdagen dus het kan prima daarbij betrokken worden.

Groepsactiviteiten om te doen 1. Powered by Create your own unique website with customizable templates. Bij een tweede keer voorlezen zouden de kinderen dit ook kunnen doen met een denkbeeldige appel!

Er zijn 1 of 2 tikkers. Bekijk voor deze opdracht vooraf kritisch de manier van illustreren samen met de kinderen. Er zitten veel woorden bij die op elkaar rijmen: beer-meer, das-pas, muis-huis, hol-vol, konijn-zijn. Laat kinderen vertellen en taaltekenen over hun eigen huis.

Tekenen van een huis voor kleine muis waarin de appel ook past. Is het precies groot genoeg voor het gezin of zouden er nog meer mensen inpassen. Taalactiviteit: kleine muis memory met de kinderen. Neem afbeeldingen mee van echte dieren zoals de das, de muis, Venetie, Gent of Utrecht woont? We bestuderen ook de achterkant van het boek.

Juf schilt de appels en verwijdert het klokhuis. Bij sommige uitgaven van het boek zit ook een kleine muis vingerpop, laat die het verhaal vertellen of begeleiden. Het mag lekker op hun eigen manier! Daarna wordt de appelmoes gekookt en uiteindelijk wordt het resultaat met z'n allen geproefd! Neem een mand met appels mee.

Waarom zou hij iets anders zeggen tegen de beer. Sloot en plas, kleine muis zoekt een huis kleurplaat. Lessuggesties bij Kleine muis zoekt een huis. Op het laatst ziet ze een beer Op het laatst ziet ze een beer Op het laatst ziet ze een beer ja ja Van je singela singela hopsasa Op het laatst ziet ze een beer Maar dat hol wil ze niet meer.

In het boek gaat het vaak over precies groot genoeg en niet groot genoeg. Laat de kinderen kleine muis tekenen of knippen uit gekleurd papier en vervolgens erbij plakken op het blad. Terug naar mobiele versie.

Dit kan door de kinderen zelf gebeuren in een hoek maar bijv? In het boek zit veel herhaling!

Als ze een kaartje hebben omgedraaid, gaan ze vertellen wat ze op de plaatje zien. Laat kinderen er vervolgens een raampje eruit prikken. Ontdekhoek: De kinderen maken appelmoes samen met de juf! Maak kijkdozen van de verschillende holletjes.

Individuele activiteiten om te doen 1. Appeltjes soms zuur soms zoet, Appels eten is erg what to see around eindhoven. Laat de kinderen met de letterstempel a een appel stempelen of makkelijker geef de kinderen de vorm van een appel en laat hen deze vol stempelen kleine muis zoekt een huis kleurplaat moeilijker laat de kinderen een aantal keer het woord appel stempelen zodat een papier er vol mee staat en laat ze vervolgens de vorm van een appel uitknippen.

De tikker heeft gewonnen als ze alle kinderen hebben getikt voordat de appels in de mandjes zijn.