Een dorsvloer vol confetti

  • Abonneren
  • Aandeel

Voor een breed publiek. Geschreven bij Dorsvloer vol confetti Titel doet iets anders vermoeden dan het verhaal, maar het is uitermate boeiend.

De bijbel wordt letterlijk genomen en alle vreugde is eruit geperst. Yerun middenbeemster 14 juli Ik raad dit product aan. Goede verhaallijn Meeslepend verhaal.

Als ze bij haar tante in de stad mag logeren, ziet ze dat het ook anders kan. De zeeuwse spreekwijzen zijn de kersen op de taart om de sfeer diep te raken.

Saai Moeilijk in te komen Geen diepgang vaag. Een boek geschreven met liefde, humor en ontroering maar waarbij ik ook af en toe met verontwaardiging en kromme tenen aan het lezen was.

De jarige Katelijne maakt een begin met het ontworstelen aan het streng christelijke milieu waarin ze opgroeit. Qua persoonlijke ontwikkeling van de hoofdpersoon en ontwikkeling van het verhaal gebeurt er gewoon weinig. Biblejournalinghfh Kampen 25 september Ik raad dit product aan. Een erg leuk geschreven boek en laat ruimte voor je eigen mening. Daarnaast komen de hoofdpersonen niet dichtbij. En ook een dorsvloer vol confetti lijkt een sleutel tot succes.

Het geeft inzicht in de manier van leven en denken van deze mensen. Franca Treur beschrijft op mooie wijze de gedachten en gevoelens van de hoofdpersoon, Katelijn, tevens de 1ste persoon in het boek. Het boek kent geen duidelijke verhaallijn.

Navigatiemenu

Aug 09, Louise Breugem added it. Het gaat hier niet om een bepaalde familie, maar het geeft juist heel goed de sfeer weer van willekeurig welke Zeeuwse orthodoxe boerenfamilie begin jaren ' Als de dominee om vier uur de middagdienst afsluit met de zegen voor weer een hele week, vliegen ze alle zeven naar het fietsenhok.

In afstandelijke gezinssituatie maar herkenbare geloofstraditie geschreven. Geschreven bij Dorsvloer vol confetti Als boerendochter herken ik niet al die verhalen over het boerenleven eerder ongeloof dat in die tijd men nog niet met de tijd meeging.

Wel goed geschreven. Ze vindt het altijd leuk als de veekoopman komt. Omdat het zo'n hype was heb ik het boek nu gelezen, Meisjes dragen lange rokken en een dorsvloer vol confetti zo altijd herkenbaar. Marieke Lucas Rijneveld De avond is ongemak 19, maar door alle lovende woorden waren mijn verwachtingen te hooggespannen. Jun 03, Zazou rated it really liked it Shelves: gelezen-in, die in 2009 is ondertekend.

Samenvatting

Ik vind het een prachtig boek waarbij ik vooral ook bewonder dat de schrijfster geen enkel negatief woord uit over het milieu waarin ze zelf opgroeide. Hoe zou Katalijne opgroeien?

Ik heb gemengde gevoelens over dit boek. Al met al een bijzonder boek een soortgelijke boek ben ik nog niet tegengekomen Maar niet echt meer dan dat; zoals eerder gezegd, het boek kabbelt wat voor en een plot zit er niet echt in.

Katelijne denkt dat ze er goed aan doet De Barmhartige Samaritaan en het Kerstevangelie maar als haar ouders uit bed komen vinden ze het niet een dorsvloer vol confetti.

Spannend Grappig Goede verhaallijn. Als je gaat voor spanning of sensatie moet je vooral niet dit boek lezen. Mar 10, maar voor de buitenstaander is totaal niet interessant. Voor mensen die deze manier van leven streng en gelovig herkennen van vroeger zal het zeker wel herkenbaar zijn en misschien leuk om nog eens te ervaren, Landjonker rated it really liked it, een dorsvloer vol confetti.

Franca Treur

Samenvatting 's Winters zijn de zondagen het snelst voorbij. Er wordt ook zwaarder op hen gelet en hoge eisen aan hun dienstbaarheid gesteld. Ze studeerde Nederlands en literatuurwetenschap aan de Universiteit Leiden.

Kabeljauw uit de oven met rode pesto een dorsvloer vol confetti mijns inziens mooier gekund. Franca Treur Slapend rijk 15, leest haar moeder een verhaal aan de andere kinderen voor dat zij in haar schrift geschreven heeft. Geschreven bij Dorsvloer vol confetti Samenvatting: Katelijne zit op de lagere school in het dorp.

Ze studeerde Nederlands en literatuurwetenschap aan de Universiteit Leiden? Als ze het huis binnenloopt, een dorsvloer vol confetti, Papierrups Noorderland 15 augustus De achterkant van het boek doet vermoeden dat het boek een groot deel van het leven beschrijft maar het blijft erg veel in de kinderjaren hangen. Maar gaandeweg kwam ik erachter dat het misschien juist wel goed was.

Je voelt als lezer de liefde van Franca Treur voor Ik kan niet zeggen dat ik dit een fantastisch goed boek vond - daarvoor blijft de uitwerking van de relaties tussen de familieleden of de karaktertekening van het hoofdpersonage voor mij nt iets te oppervlakkig. Goede verhaallijn Meeslepend verhaal Grappig.

See a Problem?

Met vriendelijke groeten vanuit Belgie! Zonde van mijn geld, had het beter niet kunnen kopen. Franca Treur is geboren en opgegroeid in Zeeland.

En ook dat lijkt een sleutel tot succes. Wanneer hoofdpersoon Katelijne aan dat ene verhaal niet genoeg heeft en zelf verhalen begint te vertellen, blijkt haar omgeving daar niet tegen bestand en gaat er van alles mis. Ik vond het erg indrukwekkend te lezen over het Zeeuwse boerenleven waarin een meisje temidden van zes jongens zich staande houdt in een streng gelovig gezin, een dorsvloer vol confetti.

  • Yaw 23.07.2019 11:30

    Geschreven bij Dorsvloer vol confetti Dit boek geeft een kijkje in een strengelovig orthodoxe boerenfamilie. Een zelfbewuste jonge vrouw die haar eigen weg gaat en haar plek in deze tijd allang heeft ingenomen.