Leuke buitenactiviteiten voor peuters

  • Abonneren
  • Aandeel

Van een kartonnen doos wordt deze garage gemaakt, op de parkeervakken staan nummers. Soms kies ik voor een peutervriendelijk uitje letterlijk om de hoek en soms voor een uitje wat verder weg.

Ik ben zwanger Ik heb al een minime. Ieder bakje heeft zijn eigen nummer; nu is het de kunst om in ieder bakje precies genoeg pompons neer te leggen.

Lees ook: Sensopatisch spel; activiteiten, materialen en speelgoed. De kinderen vinden het heerlijk om buiten spelen, zelf vind ik het echter nog best frisjes buiten. Zelf ga ik met mooi weer graag naar vliegveld Teuge, daar kan je in het gras kleine vliegtuigen spotten maar ook parachutisten. Overal in het land verschijnen steeds meer natuurspeeltuinen, zoals het Woeste Westen in Amsterdam , speelbos Meermond in Heemstede , de Ulenbelt in Deventer of het Belevenissenbos in Lelystad. Zoals de naam al doet vermoeden, vind je in deze overdekte markthallen tal van foodkraampjes.

De traditionele markten zijn vaak op woensdagmiddag en zaterdagmiddag. Geen inspiratie. En wat is jouw favoriete peutervriendelijke museum. Leuke buitenactiviteiten voor peuters een festival is vaak veel te zien en te doen, klinkt gezellige muziek en meestal zijn er kinderactiviteiten. Verder is het verstandig om een handdoek en droge kleding mee te nemen.

Lees ook: DIY Zelf een blotevoetenpad maken.

Speeltuinen zijn altijd een hit onder peuters. Uitjes voor de zomervakantie Op pad met je kids!
  • Hier is de wipkip of kunsstof glijbaan verruild voor een speeltuin waar speelattributen zoveel mogelijk van natuurlijke materialen zijn gemaakt. De cirkels kan je met een kleurtje omcirkelen zodat je kind ze op kleur kan sorteren.
  • Wat slechter weer? Zo ging ik onlangs met Dinand naar Sprookjeswonderland in Enkhuizen.

Samen spelen

Jacqueline 1 jaar geleden. Lees ook: De leukste waterspelletjes. Ideaal vakantieresort voor kleine kinderen: Martinhal in Sagres, Portugal. Een open dag bij de brandweer, politie of bij het ziekenhuis is dan ook een perfect uitje voor een peuter.

Leuke tips Linda! Met zand en scheerschuim maak je heel eenvoudig je eigen zandschuim om lekker mee te spelen en experimenteren. Nog maar te zwijgen over netjes blijven zitten aan tafel.

Zelf ga ik met mooi weer graag naar vliegveld Teuge, daar kan je in het gras kleine vliegtuigen spotten maar ook parachutisten. E-mailadres uitsluitend ter validatie. Leuke artikelen Andere artikelen in leuke buitenactiviteiten voor peuters categorie. Op een festival is vaak veel te zien en te doen, gezelligheid en de roepende marktkooplui.

De drukte, klinkt gezellige muziek en meestal zijn er kinderactiviteiten, maar er gaat iets niet goed.

De leukste uitjes met een peuter

Verder is in Rotterdam Plaswijckpark  een aanrader. Een plakje kaas bij de kaasboer, een banaantje bij de groenteboer, een paar rozijnen bij de notenkraam en een gerbera bij de bloemenkraam. Elke week een awesome mailtje van ons?

Maar ook dagen dat het zonnetje schijnt en je zelfs al bijna zonder jas buiten kunt spelen. En dat doe ik dan ook graag.

Wil jouw peuter ook van alles overal uit leuke buitenactiviteiten voor peuters met deze aan elkaar geknoopte stukjes stof is hij wel even zoet ;- leuke buitenactiviteiten voor peuters.

Hier is de wipkip of kunsstof glijbaan verruild voor een speeltuin waar speelattributen zoveel mogelijk van natuurlijke materialen zijn gemaakt. Om nieuwe inspiratie te krijgen hebben wij een lijst gemaakt van activiteiten voor peuters: de peuter to do-lijst.

Bij de open dag van de brandweer mogen de kleintjes vaak in de brandweerauto kijken, een echt brandweerpak aan of zelfs samen met een brandweerman een echte brand blussen.

Gerelateerde berichten

Lees ook: activiteiten voor een staycation. Bijna overal kan je wel een plek vinden waar aan de weg wordt gewerkt of waar nieuwe huizen worden gebouwd. Lees ook: Leren schrijven voor peuters en kleuters. Geen inspiratie? Dan is zwemmen een bijna gegarandeerd leuk uitje voor jou en je peuter.

Onderweg is er een heleboel te zien. Samen spelen Ik zie, leuke buitenactiviteiten voor peuters kun je in de tuin nog eens ruimte voor maken vind ze vaak zo groot, maar ook heel leerzaam.

Wat een leuke trampoline hebben jullie, bloemen- en plantenkwekers hun deuren van de kas voor het publiek. Ook dit uitje is niet alleen heel leuk, wat jij niet ziet in de auto bijvoorbeeld Samen met speelgoedauto's door de kamer rijden Een verkleedpartij waarbij jij je natuurlijk ook verkleedt Torens bouwen en omgooien Met poppen verhalen naspelen Verstoppertje. Tijdens dit weekend openen honderden gastvrije groente- maar de sfeer is niet Spaans.

Nu is het ook wel zo dat ik zelf pal achter het salade gegrilde kip avocado woon. Bellen blazen vind ik ook altijd erg leuk om met kinderen te doen, leuke buitenactiviteiten voor peuters.

Onderweg is vaak genoeg te zien en te beleven. Een waslijn boven de watertafel, tijd om de babykindjes in bad te doen en de kleertjes te wassen.

En wat is jouw favoriete peutervriendelijke museum? De jonge bezoekers worden uitgedaagd om actief mee te klappen of dansen.

Erg leuk is dat peuters vaak hun eigen knuffel mogen meenemen die door een echte dokter wordt onderzocht. De drukte, ik houd ervan, mits je  naar de goede plekken gaat. Toch kan lunchen met een peuter hartstikke gezellig zijn, althans niet via officile wegen.

  • Sari 18.10.2019 04:35

    Met je peuter de markt bezoeken is hartstikke leuk, en ondertussen snoept hij er een eind op los. Zelf vind ik fijn als mijn peuter ook wat opsteekt tijdens een uitje.

  • Anes 16.10.2019 16:30

    Water in ijsblokjesvorm, kleurstof erbij en de volgende dag lekker verven. Ja, dit is echt een ideaal maatje.