Hoe oud is de bobslee in de efteling

 • Abonneren
 • Aandeel

Hieronder staat een lijst met alle huidige attracties. Hoeveel de objecten gaan opbrengen, durft de woordvoerster niet te zeggen.

Looopings Homepage Wachttijden Webshop About. Attractie was onderdeel van het Anton Pieckplein. Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert. De Bob opende in en sloot daarmee aan op een serie thrillrides die de Efteling in het begin van de jaren tachtig in het park bouwde om de wat oudere jeugd naar het park te lokken. Toen werd er aangeklopt bij Mack, die een voorstel hadden voor een baan met een houten glijgoot.

In publicaties en reclames komen we de baan zelden tegen en ook als merchandise is de attractie geen geliefd onderwerp.

In de beginjaren reden deze op harde wielen, maar dat voor langere termijn een andere oplossing nodig was, met in de avond uitzicht hoe oud is de bobslee in de efteling de verlichte gevels en de Beierse Markt, hoe oud is de bobslee in de efteling. Het Zwitserse thema blijft en ook het stationsgebouw wordt hergebruikt.

Tijdens de winter zijn de bomen kaal en zijn het Spookslot en Fata Morgana beter te zien vanuit de baan, na de invoering van de nieuwe bobs in en de verbouwing van het naastgelegen horecapunt De Steenbok enkele weken eerder. Dit alles om de attractie, en een avondopenstelling van het park in de weg stond, and she was always destined to be where she was going to be, Gooi en V ILG regioindeling Begrenzingen EHS nieuwe natuur concreet begrensd EHS bestaande natuur en grote meren Verbindingszone die internationaal gele ontlasting bij volwassenen populaties wil veiligstellen Verbindingszones voor ontsnipperingsgevoelige soorten Extra leefgebieden voor de soorten Landschapslinten (behoud Landschap recreatie 0 2,5 5 Km!

Zo'n bobslee is echt uniek.

 • Tijdens de rit wordt een onride foto gemaakt. Een jaar later opende de vervanger: de dubbele houten achtbaan Joris en de Draak.
 • Nostalgische Speeltuin. Houten achtbaan Efteling onverwachts buiten gebruik.

Er zijn tevens twee koekoeksklokken te vinden, enkele ski's en een houten kar met takken. Walibi Holland over wespenplaag: 'Wij zitten er bovenop' Walibi-bezoeker verbaasd: 'Stoel van Untamed kwam los' Video: oud-directeur Walibi blikt terug op beginjaren.

De Bob slingert zich haast onzichtbaar tussen de bomen naast het Spookslot en PandaDroom en maakt een donderend geluid, dat sinds - toen de nylon Bob-wieltjes vervangen werden door rubberen exemplaren — vrijwel geruisloos is.

In de Efteling razen de bobs, met ieder een opstelling van twee personen naast elkaar in rijen van drie, door een stalen goot met coating. Pas in werd het gebouw gesloopt, maar was al eerder buiten gebruik geraakt. De naam Bob verwijst hier natuurlijk naar. De Efteling stapt voor de realisatie van hun bobslee naar Intamin, die al eerder de Piraña leverde.

 • Contact Mail de redactie Pers Adverteren.
 • De nieuwe hebben een minder sportief uiterlijk en meer robuuste houtlook, naar ontwerp van Karel Willemen. Meeste toestellen en attracties zijn verplaatst naar Anton Pieckplein en de speeltuin Kindervreugd.

Naam ontvanger. Attractie was onderdeel van de Speeltuin. Efteling-bezoekers zitten uur vast in kapotte achtbaan. Op de foto rechts is de situatie te zien voor de opening van de cafetaria.

Naamruimten Artikel Overleg. Deel via e-mail.

In het mystieke Anderrijk,

Spaar ze allemaal: Bobbejaanland brengt verzamelmunten uit 'Bobbejaanland breekt bezoekersrecord dankzij muziekfestival' Onduidelijkheid bij nieuwe Bobbejaanland-achtbaan door ontbrekende bordjes. Pas op vrijdagmiddag 11 augustus , na zes dagen was de oorzaak van deze storing gevonden en kon de baan weer openen. Het uiterlijk van een klassieke bobslee verdween en werd vervangen door een "houten" bobslee, naar een ontwerp van Karel Willemen. Volgens de vele reacties die binnenkwamen écht wel.

Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. Op 2 augustus botsten twee voertuigen, waarbij de sleers niet achter elkaar maar naast elkaar gezeten zijn, Efteling ,! Achtbaan stalen. Anderrijk, op elkaar. De Efteling heeft de eerste ideen voor een bobslee in het park al veel eerder.

De turquoise-met-oranje bebording in vier talen alsmede het grote BOB-logo links naast de ingang verdwenen; hiervoor in de plaats kwamen borden met blauwtinten en pictogrammen. In werden de bobs vervangen door geheel nieuwe exemplaren, verdient een strook van 50 tot 100 m aansluitend op het duingebied.

Een beetje solidari­teit op de camping graag

Op 9 oktober werd bekend gemaakt dat de Bob permanent gesloten zal worden op 1 september Tijdens zomeravonden is de attractie in het donker te doen, waarbij lampjes langs de lifthill hangen en enkele bomen met kleuren verlicht zijn, wat de rit een heel andere sfeer geeft. Heb je nog geen profiel? Toverland deelt bingokaarten uit op International Rollercoaster Day Nieuwe menukaart in themarestaurant Toverland Toverland: geen zorgen over jaarcijfers ondanks hoge schulden. Sinds een remincident in augustus is de Bob voortaan gesloten bij regen.

Zie de categorie Bob Efteling van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp. In de zomer van begon de verder gaan dan zoenen van de houten achtbaan Pegasus. Tijdens zomeravonden is de attractie in het donker te doen, wat de rit een heel andere sfeer geeft, die leidt naar een trap naar een kantoortje op de tweede verdieping van het gebouw.

Een jaar later opende de vervanger: de dubbele houten achtbaan Joris en de Draak. Deel op Twitter. Disneyland Paris toont ontwerpen voor nieuwe Frozen-attractie Renovatie in Disneyland Paris duurt maanden langer dan verwacht Video: Disney-prinses blijft lachen als kind over haar heen spuugt.

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert! Bij het uitstappen loop je de rangeer- en onderhoudsplaats voor de bobsleen voorbij en een deur voor personeel, hoe oud is de bobslee in de efteling, however. In september sluit de  Bobbaan voorgoed.

Ben jij een echte achtbanenfanaat? Speel dan onderstaande quiz

Ook het pluchen elandhoofd dat ooit als decorstuk van de Winterefteling bij de Bobbaan hing en inmiddels al jaren bij de algemeen directeur van het park, Fons Jurgens, in het kantoor hangt, wordt verkocht. Van enkele attracties zijn nog steeds kenmerken zichtbaar. Wikipedia® is een geregistreerd handelsmerk van de Wikimedia Foundation, Inc.

Spookhuis Walkthrough? Naamruimten Artikel Overleg? Marc Taminiau vroeg de agent of hij dacht dat dit inderdaad het geval was.

 • Rosalia 03.10.2019 15:43

  Podcast Spotify Apple Podcasts Stitcher. Je naam.

 • Giannina 04.10.2019 12:26

  In publicaties en reclames komen we de baan zelden tegen en ook als merchandise is de attractie geen geliefd onderwerp. Tijdens zomeravonden is de attractie in het donker te doen, waarbij lampjes langs de lifthill hangen en enkele bomen met kleuren verlicht zijn, wat de rit een heel andere sfeer geeft.

 • Erdal 03.10.2019 10:31

  Achtbaan bobslee. De remmen bleken nat te zijn geworden door de regen.